Vágólapra másolva!
Kilenc mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Német Labdarúgó Szövetségtől (DFB) Marco Rehmer, a Hertha BSC védője, mert nem jelentette be, hogy az általa használt gyógyszer anabolikus szteroidot tartalmaz. A volt válogatott játékost - Dárdai Pál klubtársát - májusban kezelték állkapocssérülése miatt, s az 1860 München elleni bajnoki után elvégzett doppingteszt kimutatta, hogy tiltott szer van a szervezetében.

Rehmer - aki korábban 35-ször szerepelt a német válogatottban, a portugáliai Európa-bajnokságon azonban nem vett részt - elfogadta a büntetést. A Hertha orvosa, illetve a klub nem tudott arról, hogy a labdarúgó szedi az ominózus gyógyszert.

Doppingolt egy román futballista is, Nicolae Grigore, a Rapid Bukarest védője még májusban a Brassó elleni mérkőzés után akadt fenn a doppingteszten, amikor norandoszteront találtak a szervezetében. Mivel a futballista második próbája is pozitív eredményt hozott, Grigore egyéves eltiltásra számíthat. 2001-ben az Arges Pitesti csatára, Adrian Neaga és kapusa, Cristian Buturuga bukott meg a vizsgálaton, ám őket akkor nem tiltotta el végül a szövetség.