Vágólapra másolva!
Amit a francia sajtó már a hét végén megszellőztetett, hétfőn véglegessé vált: Claude Simonet, a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke hivatalosan is bejelentette, a távozó Jacques Santini helyett Raymond Domenech lesz az új kapitány.

A L'Equipe és a Le Parisien már vasárnap megszellőztette, információjuk szerint Raymond Domenech, a francia U21-es válogatott szakvezetője veszi át a nagycsapat irányítását. "Nagyon közel van Domenech ahhoz, hogy ő legyen Jacques Santini utódja" - vélte a sportnapilap, amely a francia szövetség Clermont-Ferrand-ban megrendezett tanácskozásáról szerzett értesülést.

Érdekesség, hogy a média és a közvélemény inkább Laurent Blanc-t és Jean Tiganát favorizálta, ám a lap úgy tudja, az 1998-as világbajnok kapitány, Aime Jacquet, aki jelenleg a francia edzőbizottság vezetője, kifejezetten Domenech mellett tette le a garast.

Domenech edzőként megfordult a Mulhouse és az Olympique Lyon csapatainál, majd az utánpótlás válogatottal 1994-ben és 1996-ban Eb-elődöntőig, két évvel ezelőtt pedig döntőig menetelt. Felfedezettjei között olyan játékosok találhatóak, mint Zinedine Zidane, Christophe Dugarry, Thiery Henry, David Trezeguet vagy Louis Saha.

[origo]