Vágólapra másolva!
Mivel az európai topligák kezdetére még mindig várni kell, így a múlt hét legrangosabb futballeseménye kétségtelenül az Ázsia-kupa volt, ahol kialakult a legjobb négy mezőnye - ennek megfelelően álomcsapatunkban hárman is szerepelnek a kontinensviadalról. Ketten képviselik a brazil pontvadászatot, a többi focista pedig különböző európai klubcsapatokból került ki.
Kavagucsi Joszikacu (Japán): A japán együttes nem kis szerencsével jutott be a legjobb négy közé az Ázsia-kupán, hiszen Zico együttesének tizenegyesekre volt szüksége Jordánia ellen a továbbjutáshoz. A már a rendes játékidőben is több bravúrt bemutató Kavagucsi itt aztán főszereplővé lépett elő, hiszen két büntetőt is hárított, és így kulcsszerepet játszott csapata győzelmében.
Vedran Jese (horvát, NK Zagreb): A horvát pontvadászat második fordulójának legnagyobb meglepetését az NK Zagreb spliti győzelme aratta: a zágrábiak idegenben verték 4-2-re a címvédő Hajdukot. A vendégek legjobbja a jobbhátvéd Jese volt, aki védőmunkája mellett a támadásokhoz is rendszeresen csatlakozott, és kétszer is betalált.Gernot Sick (osztrák, Grazer AK): Az osztrák bajnokcsapat a hét végén idegenben nyert az SW Bregenz ellen, és a meccs hőse a középhátvéd Sick volt: a játékos az utolsó pillanatban került be a kezdők közé a bemelegítésnél megsérült René Aufhauser helyére, és nem csak hogy alapfeladatát látta el kitűnően, de a hajrában még gólt is fejelt.Zseng Zsi (Kína): A házigazda kínai együttes is ott van a legjobb négy között Ázsiában, a negyeddöntőben Irakot verte ki a csapat. A meccs legjobbjának a középhátvéd Zseng Zsit választották meg, amiben nyilván fontos szerepet játszott, hogy két tizenegyest is magabiztosan értékesített, de elsősorban a mezőnyben nyújtott teljesítménye alapján érdemelte meg ezt a titulust.Luciano Almeida (brazil, Criciuma): A Criciuma csak középcsapatnak számít a brazil pontvadászatban, de a múlt héten négy pontot sikerült szereznie: előbb döntetlent játszott a Paysandúval idegenben majd, hazai pályán legyőzte a Ponte Pretát. Utóbbi találkozón a balhátvéd Luciano Almeida remekelt, ő szerezte csapata második találatát.
Hamit Altintop (török, Schalke 04): A gelsenkircheni együttes titkos esélyesnek számít a jövő hét végén induló Bundesligában, és az Intertotó-kupában egyelőre remekül megy a gárdának: az elődöntőben a dán Esbjerg ellen idegenben nyert 3-1-re a csapat. A vezéregyéniség a török középpályás, Hamit Altintop volt, aki egy gólpasszal és egy góllal vette ki a részét a diadalból.Michael Ballack (német, Bayern München): A német pontvadászat fő favoritja azért a Bayern München, és a bajorok a ligakupa elődöntőjében meg is mutatták erejüket: rendkívül simán verték 3-0-ra a Bayer Leverkusent. A találkozón Ballack is villogott, rendkívül energikusan futballozott, rendre megjátszható volt a középpályán, és egy gólt is szerzett.Elano (brazil, Santos): Brazíliában az a Santos vezeti a tabellát, amely remek formában van, hiszen legutóbbi 11 meccséből kilencet megnyert. A múlt héten kétszer is győzött az együttes, előbb a Coritiba, majd a Paysandú ellen, és Elano mindkét összecsapáson remekelt: előbbi találkozón két, utóbbin pedig egy gólt ért el.Ali Karimi (Irán): Az Ázsia-kupa legizgalmasabb elődöntőjét Irán és a Koreai Köztársaság vívta, és némi meglepetésre az irániak mentek tovább, köszönhetően elsősorban játékmesterüknek, Ali Kariminek. Az Európában kevésbé ismert, de hazájában hatalmas sztárnak számító focista mesterhármast ért el, és kis túlzással egymaga rúgta a legjobb négy közé csapatát.
Tomasz Frankowski (lengyel, Wisla Kraków): A Bajnokok Ligája selejtezőinek második fordulójában a krakkóiak aratták a legmeggyőzőbb diadalt, idegenben rúgtak nyolc gólt a grúz WIT Georgia Tbiliszinek. A találatok felét Frankowski szerezte, aki a hét végén sem pihent, hiszen a Górnik Leczna elleni bajnokin is sikerült dupláznia.Ciprian Marica (román, Sahtar Doneck): Az ukrán együttes remek hetet zárt, hiszen előbb a BL selejtezőjében idegenben nyert 3-1-re a Pjunik Jereván ellen, majd a bajnokságban 3-0-ra verte a Metalurh Donecket, és így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát. A csapat legjobbja a két meccsen a 19 éves román támadó, Marica volt, aki a BL-ben kétszer volt eredményes, majd a pontvadászatban is gólt szerzett, és egy gólpasszt is adott.