Vágólapra másolva!
Kiütéses, 4-0-s győzelmet aratott a bajnok Werder Bremen labdarúgócsapata Rostockban a német labdarúgó-bajnokság második fordulójában. A Bayern München meglepetésre 1-1-es döntetlent ért csak el hazai pályán a Hertha ellen, a berliniek öt év után tudtak ismét pontot szerezni az Olimpiai-stadionban.

Magabiztos győzelmet aratott a bajnok Werder Bremen labdarúgócsapata, amely a Hansa Rostock vendégeként, idegenben is diadalmaskodott. Pedig a Werderben még mindig akadnak hiányzók, a súlyos sérüléséből gyógyulgató Lisztes Krisztián mellett még mindig nem számíthat brazil klasszisára, Gustavo Neryre a szakvezetés.

A Brazíliával Copa America-elsőséget szerző játékos hosszabb ideje izomsérüléssel bajlódik, s egyelőre nem mutatkozott még be a Bundesligában. "Nem akarunk kockáztatni semmit, így egyelőre várunk a teljes felépülésére" - nyilatkozta Thomas Schaaf, aki a következő összeállításban küldte pályára tanítványait: Reinke - Pasanen, Ismaël, Fahrenhorst, Magnin - Borowski, Baumann, F. Ernst - Micoud - Klose, Klasnic.

54 percen keresztül tartotta is magát a Rostock, ám kilenc perc alatt minden összeomlott. Az 54. percben Klose átadását követően Klasnic szerzett vezetést, négy perccel később Micoud növelte az előnyt, majd a 63. percben ismét a horvát csatár villant, s közvetett szabadrúgásból, a középen álló Schober kapus alatt bombázott a kapuba.

A kegyelemdöfést a 89. percben a felfutó finn védő, Pasanen bombázott 15 méterről a kapuba, beállítva a 4-0-s végeredményt.

A magyar érdekeltségű meccsek közül kiemelkedett a sorból a Dárdai Pál vezette Hertha müncheni vendégszereplése. Főleg annak tükrében, hogy a Hertha utoljára 1999. május 9-én szerzett pontot (1-1) a Bayern ellen az Olimpiai-stadionban - ezt sikerült most megismételni. A berliniek találatát Dárdai átadásából Marcelinho szerezte az első félidőben, a második játékrész elején Makaay egalizált.

Jó hír a Bayern-hívők számára: Owen Hargreaves hiába kapott mesés ajánlatot a Tottenham Hotspurtől, az angol középpályás menedzsere, Roman Grill úgy nyilatkozott, védence mindenképpen Münchenben marad, s kitölti szerződését

A Stuttgart Nürnbergben vendégeskedett, s bár Cacau ismét betalált (második meccsén negyedik találatát szerezve), a brazil csatár már az első félidőben kiállíttatta magát, így a svábok a végén örülhettek a pontszerzésnek. Szabics kezdőként lépett pályára, a 73. percben Kuranyi váltotta.

eredmények, 2. forduló
Schalke 04 - Kaiserslautern 2-1 (1-1)
gól:
Asamoah (25., 65.), illetve Seitz (18.)
piros lap: Grammozis (72., Kaiserslautern)

Nürnberg - Stuttgart 1-1 (1-1)
gól:
Banovic (15.), illetve Cacau (7.)
piros lap: Cacau (42., Stuttgart)

Mönchengladbach - Dortmund 2-3 (2-3)
gól:
Ulich (7.), Hausweiler (35.), illetve N. Jensen (14.), Koller (36.), Ewerthon (38.)

Bayern München - Hertha 1-1 (0-1)
gól:
Makaay (47.), illetve Marcelinho (15.)
piros lap: Görlitz (86., Bayern)

Mainz - Hamburg 2-1 (0-1)
gól:
De Silva (51., 53.), illetve Van Buyten (28.)

Rostock - Werder Bremen 0-4 (0-0)
gól:
Klasnic (54., 63.), Micoud (58.), Pasanen (89.).