Vágólapra másolva!
A Manchester United bejelentette, hogy egyhetes huzavona után szerződést kötött Wayne Rooneyval, az angol labdarúgó-válogatott 18 éves csatárával.

Az MU végül 25 millió fontért szerezte meg az Evertontól a lábközépcsont-töréséből lábadozó tinédzsert, aki már túl is esett az orvosi vizsgálatokon. A portugáliai Európa-bajnokságon négy gólt szerző csillagért a rivális Newcastle United 20 millió fontos ajánlatot tett, de a liverpooli gárda vezetői azt elutasították. Rooney új csapatának támadósorában Ruud van Nistelrooyjal, Louis Sahával vagy Alan Smithszel szerepelhet együtt.

A Southampton a kedd éjfélkor lejáró átigazolási időszak vége előtt megszerezte a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportba sorsolt svéd labdarúgó-válogatott védőjét, Andreas Jakobssont. A 31 éves klasszis egymillió fontért távozott a dán Bröndby-től, s kettő plusz egy éves szerződést kötött új klubjával. "Nagyon örülök az érkezésének, mert egy nagyon tapasztalt játékost sikerült leigazolnunk, aki biztos, hogy stabilitást ad majd a hátsó alakzatunknak" - mondta Steve Wigley, az együttes vezetőedzője.

Az FC Barcelona mindeközben egy évre kölcsönadta az idei Bajnokok Ligája-döntős AS Monacónak argentin labdarúgóját, Javier Saviolát. Az athéni olimpián aranyérmes, 22 éves csatárnak azt a Ludovic Giulyt kell pótolnia, aki éppen a katalánokhoz távozott. Saviola 2001 nyarán 28 millió euróért igazolt az argentin River Plate-től a spanyol elitklubba, melynek színeiben három év alatt bajnoki mérkőzéseken 44 gólt szerzett.

S végül egy hír a Serie A-ból: meghosszabbította szerződését Carlo Ancelotti, az olasz bajnoki címvédő AC Milan vezetőedzője. A 44 éves, volt válogatott tréner 2007-ig írt alá a klubhoz. Ancelotti az elmúlt idényben első trófeáját szerezte meg az olasz első osztályban.