Vágólapra másolva!
A Barcelona és a Real Madrid is nyert a spanyol bajnokság második fordulójában, a bajnok Valencia ugyankkor döntetlenre végzett Bilbaóban, igaz a bajnok 0-2-ről állt fel, így akár bravúrként is értékelhetjük a pontszerzést.

A Real Madrid a Mallorca elleni 1-0-s diadal után ismét a minimumot hozta, és David Beckham szabadrúgásgóljával legyűrte a Numanciát. A király gárdának jópár lehetősége akadt a későbbiekben, hogy növelje az előnyét, de a sztárok pontatlanok voltak, és bizony az újonc is vezetett egy-két formás akciót.

A Barcelona jó vásárt csinált Ludovic Giulyval, a Monacótól érkező francia támadó ugyanis az első forduló után ismét betalált, ezúttal a Sevilla kárára. A második gránátvörös-kék gól is két újonc koprodukciójából született, Deco centerezésére Henrik Larsson érkezett. A találkozót az utolsó percben kisebb közjáték zavarta meg. Egy szurkoló berontott a pályára, és megpróbált egy nagy piros kalapot felhúzni az év legjobb afrikai futballistájának választott Eto'o fejére. A hazaiak csatárának nem esett baja, a renitens nézőt a biztonsági őrök fékezték meg.

A katalán együttes örömét beárnyékolja, hogy a középpályás Tiago Motta térdsérülést szenvedett, s emiatt hat hónapig nem játszhat. A 22 éves brazil futballistát a 3. percben hordágyon kellett levinni az esőáztatta, csúszós játéktérről. A diagnózis szerint Motta bal térdének mindkét keresztszalagja elszakadt.

A Valencia talán gondolatban már a jövő heti BL-meccsen járt, mivel a Bilbao ellen már a 21. percben kétgólos hátrányban volt a bajnok. Előbb Urzaiz fejezett be egy kontrát, aztán Iraola értékesített egy tizenegyest, de a Turia-partiak visszakapaszkodtak. Di Vaio Angulo passzát zúzta be, aztán a feladó maga is vállalt egyet így Ranieri csapata az egyik pontot azért csak elhozta Baszkföldről.

Primera División, 2. forduló:
Real Madrid - Numancia 1-0 (1-0)
gól:
Beckham (17.)

Barcelona - Sevilla 2-0 (1-0)
gól:
Giuly (34.), Larsson (78.)

Athletic Bilbao - Valencia 2-2 (2-0)
gól:
Urzaiz (15.), Iraola (21., 11-esből), illetve Di Vaio (66.), Angulo (77.)

[origo]/(MTI)

Bilbaóban vizitál a bajnok Valencia/sport/focivilag/20040910geraek.html?pIdx=2