Vágólapra másolva!
Szerdán valamivel kevesebb "nagyágyú" mutatkozik be a BL-ben, mint kedden, de azért maradt néhány sztárcsapat: a Real Madrid, a Juventus, a Manchester United és a Liverpool is ekkor kezdi meg szereplését a legrangosabb európai kupa mostani kiírásában. Az előző naphoz hasonlóan megint egy "visszatérés" számít a legérdekesebbnek: a Juventus az Ajaxtól igazolt Zlatan Ibrahimoviccsal a soraiban utazik el Amszterdamba, de jó mérkőzést ígér a tavalyi idény meglepetéscsapatának, a Monacónak a liverpooli látogatása is.

Az előző kiírás ezüstérmese, az AS Monaco a Liverpoolhoz látogat, de a fináléban pályára lépett együttesből nem sokan maradtak meg a franciáknál. Elment Giuly, Rothen, Prso, Morientes, Édouard Cissé és Ibarra is, igaz, a helyükre hasonlóan remek focisták érkezetek. A csatárosban azonban Deschamps mester nem számíthat a sérült Chevantónra és az eltiltott Saviolára sem, így éppen a két legjobb igazolás nem léphet pályára.

A Vörösök ezzel szemben a lehető legerősebb összeállításban szerepelhetnek - amibe a jelek szerint nem fér be az Európa-bajnokság gólkirálya, Milan Baros, hiszen Rafa Benítez mester egyelőre a francia Djibril Cissének szavaz bizalmat. A liverpooliak kezdő tizenegyében egyébként három spanyol focista is szerepelhet Josemi, Xabi Alonso és Luis García személyében.

A csoportban akad egy hispán gárda is, és a Deportivo számára az Olympiakosz elleni hazai BL nyitányon csak a győzelem az elfogadható, hiszen valahogyan jóvá kell tenni a hét végi, Osasuna elleni vereséget. A corunaiaknál több sérült is akad, akik közül Mauro Silva és Víctor hiányozhat a legjobban: előbbit Scaloni, utóbbit Munitis hivatott pótolni. A görögöknél két egykori Depor-játékos is szerepel: az argentin védő, Gabriel Schürrer, illetve Rivaldo, aki szeretné megmutatni, hogy korai volt őt leírni.