Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája első csoportkörének keddi nyitányán két játékos is duplázni tudott. Milánóban a brazil Adriano volt a mérkőzés hőse, a csatár két büntetőt harcolt ki (az egyiket Vieri elhibázta), találataival eldöntötte a Werder Bremen elleni összecsapást. A nap legsimább győzelmét a Chelsea aratta, amelyet a nyáron Marseille-ből igazolt Didier Drogba vezetett 3-0-s diadalra.

Clarence Seedorf, az AC Milan holland válogatott labdarúgója az új szezonban az ukrán Sahtyor Donyeck elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson, harmadik tétmeccsén harmadik gólját szerezte.

A futballista a Livorno elleni bajnokin kétszer volt eredményes, most pedig a 84. perben ő szerezte az olasz együttes győztes gólját a legrangosabb európai kupasorozatban.

"Rendkívül nehéz mérkőzést játszottunk, hiszen az ukránok nagyon agresszívak voltak. Ezen az estén csak a három pont megszerzése volt a cél, és ez sikerült is" - mondta Carlo Ancelotti, a piros-feketék szakvezetője.

A forduló egyik legjobb összecsapását Skóciában játszották, ahol a Celtic Glasgow az FC Barcelonát fogadta. A nyári átigazolási szezonban alaposan megerősödött katalán gárda hamar megszerezte a vezetést, s az előnyt a második félidőben Ronaldinho révén akár meg is duplázhatta volna, ám a brazil karmester büntetőt rontott.

A skótok ettől feltámadtak, és Sutton révén néhány perc múlva ki is egyenlítettek, ám az AS Monacótól érkezett Giuly a 78. percben újabb gólt szerzett, majd a csereként beállt - az elmúlt szezonban még a Celticet erősítő - Henrik Larsson óriási védelmi hiba után bebiztosította a győzelmet a spanyol csapatnak. A svéd csillag nem feledte el a zöld-fehéreknél töltött hét évet, találata után gólöröm helyett rezzenéstelen arccal futott vissza a helyére.

"Egyáltalán nem lepődtem meg Henrik viselkedésén, hiszen őt rendkívül erős szálak kötik még most is a Celtichez. Egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk, gratulálok a játékosaimnak" - nyilatkozta Frank Rijkaard, a katalánok holland szakvezetője.

Folytatta fantasztikus sorozatát Adriano, az Internazionale brazil támadója, aki a Werder Bremen ellen kétszer volt eredményes. A fiatal csatár előbb a 34. percben büntetőből, majd egy perccel a rendes játékidő letelte előtt gyönyörű egyéni akció végén talált a hálóba, míg csatártársa, Christian Vieri 11-est, valamint több nagy helyzetet is elpuskázott.

"Sajnos a kiállítás után nem volt esélyünk, ráadásul Adrianót lehetetlen kilencven percen keresztül megfogni" - mondta Thomas Schaaf, a sérült Lisztes Krisztiánt nélkülöző németek szakvezetője.

"Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, és számos gólhelyzetet kialakítottunk. Megígérem, legközelebb jobban kihasználjuk a lehetőségeinket" - nyilatkozta Roberto Mancini, a milánóiak vezetőedzője.

A H csoportban a Chelsea irányítójaként először ült a kispadon nemzetközi mérkőzésen José Mourinho. A portugál tréner - aki az elmúlt évadban az FC Portóval megnyerte a sorozatot - ismét bizonyította, hogy a londoniakkal a végelszámolásnál is komolyan számolni kell, hiszen a Paris St. Germain otthonában a játéknap legnagyobb különbségű - háromgólos - győzelmét aratta a gárda.

Az összecsapás legjobbja a nyári átigazolási időszakban az Olympique Marseille-től megszerzett Didier Drogba volt. Az elefántcsontparti támadó két gólt szerzett, alaposan felhergelve ezzel a párizsi szurkolókat.