Vágólapra másolva!
Leverkusenben elszenvedett BL-veresége után az Espanyol otthonában is kikapott a Real Madrid a spanyol labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában. Az Osasuna a Real Betist, a Valencia a Real Sociedadot győzte le hazai pályán.

Camacho bekeményített: Beckham, Raúl, Morientes, Guti és Raúl Bravo számára a kispadon kezdődött az Espanyol elleni mérkőzés (Zidane, Figo és Casillas sérülés miatt hiányzott), ez azonban nem segített a Real Madridon, amely egyetlen igazi helyzetet sem tudott kialakítani a kilencven(hat) perc során.

Madridi szempontból az első kínos jelenetre a 29. percben került sor, amikor is Tamudo az egész Real-védelmet elfektette, és kis híján gólt szerzett. A támadónak talán túlságosan is megjött az önbizalma ettől, nagyképűen elvégzett tizenegyesét a következő percben kivédte César, szerencsétlenségére azonban a bíró Roberto Carlos bemozdulása miatt megismételtette a büntetőt, így Tamudo megint a labda mögé állt, César pedig ismét megfogta a - kevésbé hanyag - lövést.

A 42. percben már nem volt irgalom: egy jobb oldali beadás után Tamudo fejesét ugyan még kiütötte César, érkezett azonban Rodriguez, és közelről a hálóba passzolt.

A 49. percben Ronaldo kapott egy ajándéktizenegyest, de az ő lába is megremegett, és kimaradt harmadik büntető is.

A második félidőben beállt Guti, Morientes és Beckham, kapura lőni azonban továbbra sem sikerült a Madridnak, amely Samuel és Salgado kiállítása után ráadásul kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést.

Primera División, 3. forduló:
Espanyol - Real Madrid 1-0 (1-0)
gól: Rodriguez (42.)
kiállítva: Samuel (74.), Salgado (93.) - mindkettő Real Madrid

Osasuna - Real Betis 3-2 (0-1)
gól: Aloisi (53.), Melli (70., öngól), Milosevic (81.), illetve Melli (32.), Edu (63.)

Valencia - Real Sociedad 3-1 (1-0)
gól:
Di Vaio (37., 51.), Mista (72.), illetve Arteta (83., tizenegyesből)