Vágólapra másolva!
Az olasz bajnokság második fordulójában nehezen, de nyert a címvédő Milan, szintén megszerezte a három pontot a Juventus, a Totti és Cassano nélkül felálló Roma azonban 4-3-as vereséget szenvedett Messinában, annak ellenére, hogy Vincenzo Montella mesterhármast szerzett a Farkasok színeiben.

A Milan egy Livorno elleni döntetlennel és egy kiszenvedett donecki sikerrel a tarsolyában látogatott Bolognába, ahol az első félidőben temérdek helyzetet kihagytak a milánói csatárok. Ebben azért nagy szerepe volt Pagliucának, a hazaiak kapusának, aki mindent fogott, vagy ha verve volt, kisegítette a kapufa, mint Cafu lövésénél.

A második játékrészben bátrabbá és aktivabbá vált a Bologna, de továbbra is a piros-feketéknek volt helyzete, de hiába jött be a sérüléséből felépült Inzaghi, ismét csak a lécet, vagy Pagliucát találták telibe. Végül Colucci segített a Milanon, a Bologna középpályása elrúgta Kaká támaszkodó lábát, a jogos büntetőt pedig Sevcsenko váltotta gólra. A hajrában még Kaká vert be egy lepattanót, így megvan Ancelotti bandájának első győzelme.

A Juventus már a másodszor húzta be a három pontot, a Zebráknál Trezeguet villogott, a francia csatár kétszer is bevette az Atalanta kapuját. Trezeguet-nél is jobban termelt Montella, a Roma csatára, aki Totti és Cassano távollétében egyedül tartotta életben a fővárosiakat, ez sem volt azonban elég a pontszerzéshez, mivel az újonc szicíliaiak 2-3-ról fordítottak. A Siena is hasonló bravúrt mutatott be a Sampdoria ellen, igaz a genovaiak kilenc emberrel fejezték be a csatát.

A Fiorentina már Roma ellen is jó teljesítményt nyújtott, és ebben a fordulóban a Violák hazai pályán megtették, amit szurkolótáboruk elvárt tőlük, és legyőzték a szintén újonc Cagliarit. A nyáron alaposan meggyengült Lazio az Olimpiai Stadionban ikszelt a Regginával, a Livorno pedig a Milan elleni bravúr után ezúttal otthon bukott, bár a Chievo már az Inter ellen is bizonyította, hogy idén sem lehet leírni.

Serie A, 2. forduló:
Bologna - Milan 0-2 (0-0)
gól:
Sevcsenko (84., 11-esből), Kaká (91.)

Fiorentina - Cagliari 2-1 (1-0)
gól:
Miccoli (16.), Dainelli (90.), illetve Suazo (91.)

Juventus - Atalanta 2-0 (1-0)
gól:
Trezeguet (14., 58.)

Lazio - Reggina 1-1 (1-1)
gól:
S. Inzaghi (32., 11-esből), illetve Bonazzoli (35.)

Livorno - Chievo 1-2 (1-0)
gól:
Protti (15.), illetve Cossato (49.), Semioli (57.)

Messina - Roma 4-3 (1-1)
gól:
Parisi (21., 11-esből), Sullo (46.), Giampa (74.), Zampagna (78.), illetve Montella (35., 64., 68.)

Siena - Sampdoria 2-1 (1-1)
gól:
Vergassola (9.), Portanova (71.) illetve Flachi (5.)
kiállítva: Carozzieri (53., Sampdoria), Volpi (84., Sampdoria)

Udinese - Parma 4-0 (1-0)
gól:
Di Natale (14.), Jankulovski (74., büntetőből), Di Michele (76.), Fava (92.)
kiállítva: Bonera (29., Parma)