Vágólapra másolva!
Sikeresen mutatkozott be a Real Madrid labdarúgó-csapatának kispadján Mariano García Remón, a José Antonio Camacho helyére hétfőn kinevezett szakvezető. A Primera División negyedik fordulójában a Madrid David Beckham szabadrúgásgóljával 1-0-ra verte az eddig feltűnően jól szereplő Osasunát. A találkozón hevesen kifütyülték Roberto Carlost, akit a közönség Camacho "megbuktatójának" tart. 

eredmény, Primera División, 4. forduló
Real Madrid - Osasuna 1-0 (0-0)
Bernabéu stadion, 60 000 néző
Real Madrid: Casillas - Mejía, Helguera, R. Bravo, R. Carlos - Figo, Beckham, Celades, Solari (Morientes, 12.) - Raúl (Jotha, 88.), Ronaldo (Owen, 81.).
Osasuna: Sanzol - Expósito, Cuéllar, Josetxo, Corrales - Punal (Ortíz, 67.), P. García, Valdo (Munoz, 62.), Aloisi - Moha (Delporte, 72.), Milosevic.
gól: Beckham (61.)

A Madrid nem játszott jól, de Beckhamnek a 61. percben lőtt tökéletes, 30 méteres szabadrúgásgóljával kicsikarta az oly fontos győzelmet. García Remón - aki, paradox módon a menesztett Camacho legjobb barátja, és hangsúlyozottan csak azok után vállalta el a szakvezetői posztot, hogy ehhez kikérte elődje véleményét és hozzájárulását - a találkozót követő sajtóértekezleten könnyekre fakadt, amikor szóba került Camacho. Mindössze ennyit tudott kinyögni: "Gratulálok, ez a te győzelmed volt, érted hajtottunk!"

Az edző szavai persze minimum megkérdőjelezhetők az "El Semanal Digital" című internetes honlapon közzé tett információ tükrében. Ezek szerint Camacho megbuktatását a brazil klán irányította, először Ronaldo haragudott meg Camachóra, majd a továbbiakban honfitársa, Roberto Carlos vezette a "puccsot".

A dolog kiszivárgott, a közönség már mindent tud, s ennek megfelelően a brazil balbekk valamennyi labdaérintésénél hevesen fütyült, és hatvanezer lefelé fordított hüvelykujj jelezte a szurkolók véleményét az esettel kapcsolatban. Ugyanakkor például a kezdő tizenegybe visszakerült Raúlt megtapsolták, sőt, meg is éljenezték, amikor a 88. percben lecserélték.

Visszatérve a Roberto Carlos-ügyre: állítólag a brazil futballista - és a többi külföldi sztár - csak alibizett Leverkusenben, a 3-0-ra elveszített BL-meccsen, majd szombaton, a Montjuichon, az Espanyol otthonában már a spanyolok - Morientes, Guti - is csatlakoztak hozzá, felháborodásukban Owen leigazolása miatt, gondolván, hogy az exliverpooli szorítja ki őket a csapatból.

Roberto Carlos egyébként a keddi bajnoki meccs után elhessegette magától az újságírókat, és sértődötten csak annyit mondott: "Mostantól fogva senkinek sem nyilatkozom."

Ch. Gáll András