Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája második fordulójának szerdai játéknapján a címvédő Porto Londonban szenvedett vereséget, ahol a tavalyi sikeredző, Jose Mourinho immár a Chelsea-vel aratott győzelmet. Az Arsenal csak ikszelt Norvégiában, a Valencia még rosszabbul járt, kikapott a Werder Bremen otthonában. A Barcelona és az Inter simán, a Milan nehezebben nyert, így százszázalékosak.

PSV - Panathinaikosz 1-0
Eindhoven, Philips-stadion
v.: Plautz (osztrák)
PSV: Gomes - Lucius, Alex, Bouma, Lee - Van Bommel, De Jong, Cocu - Park (Vogel, 89.), Vennegoor of Hesselink, Farfan (Sibon, 63.).
Panathinaikosz: Halkiasz - Vintra (Szapanisz, 84.), Goumasz, Kirgiakosz, Münch - Papadopulosz (Morris, 71.), Andric, Baszinasz, E. Gonzalez, Skacel (Epallé, 59.) - Konsztantinu.
gól: Vennegoor of Hesselink (80.)

Sokáig úgy nézett ki, hogy a görögök kihúzzák döntetlennel, az Eb-n megcsodált módon precízen bekkeltek, de a 80. percben Van Bommel beadását Alex kapura fejelte, Vennegoor of Hesselink még beleért a labdába, és ez a mozdulat három pontot ért a hollandoknak.

Trondheimben a Rosenborg azzal az Arsenallal mérkőzött, amely 33 év után látogatott ismét Norvégiába. Az Ágyúsok hamar nyomatékosították, hogy a három pontért jöttek, Ljungberg a hatodik percben Henry szöglete után megszerezte a vezetést, de a hűvős norvég estében Strand tett arról, hogy kellemesebben érezzék magukat a Rosenborg-drukkerek, és egalizált hét perccel a szünet után.

Rosenborg - Arsenal 1-1 (0-1)
Trondheim, Lerkendal-stadion
v.. Meyer (német)
Rosenborg: E. Johnsen - Basma (Russell, 74.), Riseth, Hoftun, Dorsin - Strand (George, 64.), Solli, Winsnes, Storflor - Brattbakk (Braaten, 82.), F. Johnsen
Arsenal: Lehmann - Lauren, Toure, Campbell, A. Cole - Ljungberg, Vieira, Edu, Pires - Henry, Reyes
gól: Strand (52.), illetve Ljungberg (6.)

Barcelona - Sahtar Donyeck 3-0 (1-0)
Barcelona, Nou Camp
v.: Hauge (norvég)
Barcelona: Valdes - Belletti, Puyol, Oleguer (Fernando, 91.), Van Bronckhorst - Deco (Iniesta, 83.), Edmilson, Xavi - Ronaldinho, Giuly (Larsson, 76.) - Eto'o
Sahtar: Lastuvka - Stoican (Joao Batista, 90.), Barcauan, Lewandowski, Rat - Duljaj, Timoscsuk, Vukic (Bakarev, 76.), Matuzalem - Brandao (Vorobej, 46.), Marica.
gól: Deco (15.), Ronaldinho (64., 11-esből), Eto'o (89.)

A Barcelona a hazai bajnokság után a BL-ben is meggyőzően játszott, és esélyt sem hagyott az ukránoknak. Deco átmentette a tavalyi, Portóban mutatott formáját, már a Celticnek is gólt lőtt, és most is betalált, Ronaldinho passza után mattolta Lastuvkát. Ronaldinho aztán nem akarta elkövetni azt a hibát, amit Glasgowban, akkor kihagyott egy büntetőt, most belőtte, a végén Eto'o gólja már csak a hab volt azon a bizonyos tortán.

Két hét múlva százszázalékos gárdák feszülnek egymásnak Milánóban, mivel az olasz bajnok, ha ne is könnyen, de legyűrte a Celticet. Egy Kaká-Sevcsenko összjáték szülte a Milan vezető gólját, a brazil elhúzott Balde mellett, majd az ukránhoz passzolt, aki Valgaeren és Thompson között a kapuba zudította a labdát. A második félidőben nagy nyomás nehezedett a Milan kapujára, és a 74. percben Varga fejelt 11 méterről Dida hálójába. A bekapott gól után nagyobb sebességre kapcsolt a Milan, és a csereként beálló Inzaghi a 89. percben ismét a hazai szurkolókat ugrasztotta talpra. Sőt, a 91. percben Pirlo is berakott egy szabadrúgást (igaz a labda megpattant a sorfalon, így becsapta Marshallt), így 3-1 lett a vége.

Milan - Celtic 3-1 (1-0)
Milánó, San Siro
v.: Veissiere (francia)
Milan: Dida - Cafu, Nesta, Maldini, Pancaro - Gattuso (Rui Costa, 87.), Pirlo, Kaká, Seedorf (Ambrosini, 77.) - Sevcsenko, Tomasson (Inzaghi, 77.).
Celtic: Marshall - Agathe, Varga, Balde, Valgaeren - Petrov, Lennon, Sutton, Thompson (Juninho, 59.) - Camara, Harston (Sylla, 86.).
gól: Sevcsenko (8.), Inzaghi (89.), Pirlo (91.) illetve Varga (74.)

Milánóba látogat a Celtic/sport/focivilag/20040929blmourinho.html?pIdx=1