Vágólapra másolva!
A Bundesliga hetedik fordulójának rangadóján a Bayern München nyerni tudott a Werder Bremen vendégeként, ezzel ötéves nyeretlenségi sorozatot zárt le. A listavezető Wolfsburg megőrizte pozícióját, miután 2-1-re legyűrte a 'Gladbachot. A Hertha megszerezte első győzelmét, a Mainz pedig továbbra is remekül teljesít, az újonc ezúttal a Freiburg vendégeként szerezte meg a három pontot.

A hét közben a Werder és a Bayern is győzelemmel örvendeztette meg híveit a Bajnokok Ligájában, így mindkét egylet jó előjelekkel készülhetett a rangadóra. A Bayern kezdett jobban és a huszadik percben Ballack fejesével a bajorok kerültek előnybe. A brémaiak nem tudták megismételni a Valencia ellen mutatott teljesítményt, és bár a második félidőben három csatárral rohamoztak nem bírták bevenni Kahn kapuját.

Sőt, negyedórával a vége előtt Schweinsteiger megszerezte a második Bayern-gólt, és hiába szépített hamar Klose, a pontmentéshez ennyi kevés volt, így 1999 decembere után ismét bevette a rekordbajnok a Weserstadiont. A Mainz is sikerrel zárta idegenbeli túráját, amelyet a Freiburg bánt. A Bódog Tamást végig a soraiban tudó újonc a lehető legjobbkor szerezte meg a győztes találatot, hiszen Rose a 92. percben talált Golz kapujába.

Dárdai Pál csak a 90. minutumban lépett pályára a Hertha színeiben, de alighanem a magyar középpályás sem bánta, hogy alig játszott, mivel a berliniek először győztek a bajnokságban, miután 2-0-ra nyertek a Kaiserslautern vendégeként. A listavezető Wolfsburg már az első félidőben kialakította a végeredményt a 'Gladbach ellen, mint ahogyan a Hannover is hamar nyomatékosította, hogy nyerni ment Rostockba, miután huszonhárom perc után már kétgólos fórt hozott össze a zöld-fekete csapat.

A Leverkusen ismét a jobbik arcát mutatta, és lefocizta a Hamburgot, amely egyre nagyobb bajba kerül. A Dortmund legutóbbi hazai találkozóján kétgólos előnyt adott le, most ugyanilyen hátrányból állt fel, köszönhetően Kollernek, aki a cseh-szlovák különmeccset is döntetlenre hozta, mivel a Nürnbergben Vittek és Mintal volt eredményes.

Bundesliga, 7. forduló:
Freiburg - Mainz 1-2 (0-1)
gól:
Ckitisvili (70.), illetve F. Gerber (22.), Rose (92.)

Leverkusen - Hamburg 3-0 (1-0)
gól:
Krzynowek (10.), Juan (74.), Berbatov (87.)

Kaiserslautern - Hertha BSC 0-2 (0-1)
gól:
N. Kovac (18.), Ch. Müller (46.)

Werder Bremen - Bayern München 1-2 (0-1)
gól:
Klose (81.), illetve Ballack (20.), Schweinsteiger (75.)

Hansa Rostock - Hannover 1-3 (0-2)
gól:
Tjikuzu (88.), illetve Leandro (14.), Barnetta (23.), Stendel (85.)

Borussia Dortmund - Nürnberg 2-2 (2-2)
gól:
Koller (29., 45.), illetve Mintal (23.), Vittek (25.)

Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 2-1 (2-1)
gól:
D'Alessandro (13.), Schnoor (43.), illetve Neuville (15.)

Brémába látogat a Bayern/sport/focivilag/20041001elso1.html?pIdx=3