Vágólapra másolva!
A Manchester United csupán döntetlent ért el hazai pályán a Middlesbrough ellen a labdarúgó Premier League nyolcadik fordulójának vasárnapi találkozóján. A Chelsea-Liverpool rangadón egyetlen találat született, amellyel a hazai csapat otthon tartotta a három pontot. A Newcastle idegenben 2-2-t játszott a Birmingham Cityvel.

A Liverpool továbbra is szenved, Rafael Benítez vezetőedző csapata a Chelsea otthonában 1-0-ra kapott ki, azaz idén idegenben még nem sikerült nyerniük a Vörösöknek. A londoniak pedig bár másodikak a tabellán, a csatárokra nem lehet túl büszke Mourinho mester, a Chelsea eddig ugyanis még csak nyolc gólt szerzett a Premier League-ben. Ennél nyolc csapat is eredményesebb eddig a 20-ból, ám ami a legérdekesebb, az Arsenal idén már 26 (!) találatot ért el a bajnokságban. A védelme viszont tökéletesen zár a tavalyi ezüstérmesnek, idén még csak egy gólt kaptak a Kékek, s az Arsenalhoz hasonlóan veretlenek.

A hatodik Newcastle viszont már 13 bekapott gólnál tart, de a 16 elért találattal Shearerék a második legeredményesebbek jelenleg a ligában. A United ezúttal a Birmingham Cityvel - idegenben - játszott gólgazdag, 2-2-es döntetlent.

A Middlesbrough ellen hazai pályán csak 1-1-et elérő Manchester Unitednél nagy változások várhatók, az amerikai sportmágnás Malcolm Glazer ugyanis legalább 650 millió fontos (1,17 milliárd dollár) ajánlatot készül tenni a brit labdarúgóklubra. A brit Financial Mail tudomása szerint Glazer már felfogadta a JP Morgant, hogy lássa el tanácsokkal az ajánlatot illetően. Egyelőre az érintettek közül senki sem kommentálta a lap jelentését.

Glazer, aki a klubban 19,2 százalékot birtokol, szeretné megszerezni a legnagyobb Manchester United részvényesek, John Magnier és J. P. McManus támogatását. Glazer - aki a Tampa Bay Buccaneers labdarúgócsapat tulajdonosa - azt tervezi, hogy ha sikerül felvásárolnia, kivezeti a tőzsdéről a brit klubot. Ez a szurkolók erős ellenállására ütközne, akik a klub részvényeinek 18 százalékát birtokolják.

A világ leggazdagabb futballklubja 27,9 millió font adó előtti eredményt ért el a júliussal zárult üzleti évében, kevesebbet az egy évvel azelőtti 39,3 millió fontnál. A folyó üzleti évre azt jósolták, hogy a kisebb médiabevételek összesen 14 millió fonttal vetik vissza a klub teljes, várható bevételét.

A Deloitte&Touche könyvvizsgáló cég felmérése szerint a 2002/2003-as szezonban a Manchester United érte el a legnagyobb bevételt az európai labdarúgóklubok közül, közel 168 millió fontot. A Manchester United pénteken 2,5725 fonton zárt a londoni értéktőzsdén, ezzel piaci értéke 675 millió font volt.

Premier League, 8. forduló:
Birmingham City - Newcastle United 2-2 (1-1)
gól: Yorke (23.), Upson (57.), illetve Jenas (3.), Butt (67.)

Manchester United - Middlesbrough 1-1 (0-1)
gól: Smith (81.), illetve Downing (33.)

Chelsea - FC Liverpool 1-0 (0-0)
gól: J. Cole (64.)

Hétfőn:
Crystal Palace - Fulham 21 ó

[origo]/(MTI)