Vágólapra másolva!
A címvédő s jelenleg harmadik Milan odahaza, a tavalyi bronzérmes Juventus pedig vendégként diadalmaskodott az olasz labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának vasárnapi játéknapján. Tovább folytatta remek szereplését az újonc Messina: a szicíliai együttes 4-1-re legyőzte a Sienát, s feljött a második helyre a tabellán. A Roma-Inter rangadó igencsak fordulatos és gólgazdag volt, és végül igazságos, 3-3-as döntetlenre végződött.

Némiképp a feje tetejére állt a tabella a Serie A-ban, az első hét helyezett között ugyanis csak két sztárcsapat neve bukkan fel. A tavalyi bronzérmes Juventus egyelőre meggyőző teljesítménnyel vezeti a bajnokságot, a harmadik helyet pedig a tavalyi aranyérmes Milan foglalja el. A torinói Zebrák idén még csak egy gólt kaptak és 10-et rúgtak, négy győzelem mellett egy döntetlennel rendelkeznek: még a negyedik fordulóban a Palermo lopott pontot a Delle Alpiból. Most vasárnap Zalayeta volt Fabio Capello nyerő embere, a Juve Udinében nyert minimális különbséggel.

A második helyet jelen pillanatban óriási meglepetésre a Messina foglalja el: az újonccsapaton idén még egyetlen olasz első osztályú klub sem tudott kifogni, három győzelem mellett két remit gyűjtött be eddig a szicíliai együttes. Az ötödik fordulóban a Siena volt a szenvedő fél: a Messina magabiztosan, 4-1-re nyert.

A címvédő Milan legjobbja újfent Sevcsenko volt, a Reggina elleni mérkőzésen az ukrán támadó kétszer is bevette a vendégkaput, csapata pedig 3-1-re diadalmaskodott. A Messina melletti másik szicíliai csapat sem panaszkodhat, a - szintén veretlen - Palermo a Bologna ellen gyűjtötte be a három pontot, és ötödik a táblázaton. Nem megy viszont a Parmának, a forduló előtt még tökutolsó együttes hazai pályán nem bírt a Fiorentinával, ám ezúttal az egy pont is elég volt ahhoz, hogy elmozduljon a sereghajtó pozícióból az egykor szebb napokat is megélt együttes.

Az Inter sem kapott ki az első négy fordulóban, ám mindössze egyszer győztek Adrianóék, akik a rossz start miatt a játéknap rangadóján mindenképpen győzelemre készültek az AS Roma ellen. A fővárosiak kispadján most debütált a Rudi Völlert váltó Luigi Del Neri, tehát a Farkasok is meg kívánták ragadni a lehetőséget.

Jól is kezdődött a hazaiak szempontjából a találkozó, a 9. percben ugyanis Mancini jobb oldali beadását a hosszú oldalon érkező Montella szép mozdulattal megszelidítette, majd bevágta a labdát Toldo kapujába. Cambiasso 36 percig hagyta örülni a római fanatikusokat, az első játékrész hajrájában ugyanis fejjel egyenlített.

A második félidő hatodik percében Verón lökete megpattant Mexesen, így az öngólszagú találattal a vezetést is megszerezték a vendégek. Recoba pár pillanattal később, kissé kisodródott helyzetből, 14 méterről ballal a jobb felsőbe lőtte a forduló gólját, amellyel Totti remekbe szabott szabadrúgásgólja talán felveheti a versenyt: a játékmester 20 méterről jobbal a jobb felsőbe küldte a labdát. A 2-3-mal azonban nem sokra mehetett a Roma, s tudta ezt De Rossi is, aki - a félidő derekán - egy kapu előtti kavarodást követően közelről a hálóba lőtt, s így pontot mentett a rómaiaknak.

Serie A, 5. forduló:
AS Roma - Internazionale 3-3 (1-1)
Stadio Olimpico, 58 ezer néző
Roma: Pelizzoli - Panucci (Dellasz, 46.), Ferrari, Mexes, Cufré - Mancini, Perrotta, De Rossi, Totti - Montella (Dacourt, 72.), Cassano (Mido, 62.).
Inter: Toldo - Zé Maria, Cordoba, Burdisso, J. Zanetti, - Stankovic (C. Zanetti, 83.), Verón, Cambiasso - Martins (Davids, 44.), Adriano, Recoba (Cruz, 85.).
gól: Montella (9.), Totti (57.), De Rossi (74.), illetve Cambiasso (45.), Verón (51.), Recoba (54.)

Atalanta - Lazio 1-1 (1-0)
gól: Gautieri (11.), illetve Muzzi (85.)

Messina - Siena 4-1 (2-1)
gól: Parisi (33.), Di Napoli (35., 54.), Amoruso (83.), illetve Conte (41., 11-esből)

Milan - Reggina 3-1 (1-0)
gól:
Sevcsenko (11., 88.), Kaká (65.), illetve Franceschini (59.)

Palermo - Bologna 1-0 (1-0)
gól: Brienza (40.)

Parma - Fiorentina 0-0

Sampdoria - Livorno 2-0 (0-0)
gól: Rossini (77.), Diana (88.)

Udinese - Juventus 0-1 (0-0)
gól: Zalayeta (60.)

[origo]