Vágólapra másolva!
Három nagycsapat is pályára lépett a spanyol bajnokság hetedik fordulójának szombati játéknapján, és amíg a Deportivo és a Barcelona győzni tudott, a Real Madrid csak döntetlenezett Sevillában, a Betis vendégeként.

A Deportivo eddig nem a megszokott formáját hozta a bajnokságban, most azonban, ha nem is tükörsimán, de begyűjtötte a három pontot, méghozza az újonc Getafe ellen. A galíciaiak Sergio találatával kerültek előnybe, aztán sokáig csak helyzetek adódtak, végül a 72. percben Victor, nevéhez méltóan bebiztosította a győzelmet, bár Mario Cotelo még szépített az utolsó percben.

A Real Madrid a Betis vendége volt, és a 30. percben hátrányba került, amikor Fernando csodás átadását Oliveira tekerte el a hosszú sarokba. A sevillaiak többször is növelhették volna előnyüket, ám Casillas remekül védett, és a fővárosiak az első kapuralövésből gólt értek el (igaz, erre 66 percet kellett várni...), Ronaldo kényszerítőzött Zidane-nal, majd 17 méterről a bal sarokba lőtt. A gól után fölénybe került a Madrid, de ekkor Prats húzta le a redőnyt, így maradt a döntetlen.

A Barcelona városi vetélytársával, az Espanyollal meccselt, és a 9. percben már ünnepelhettek is a gránátvörös-kékek, Deco lökete felpörgött Morales lábán, és a bal felső sarokba hullott. A Barca aztán sorra dolgozta, majd hagyta ki a helyzeteket, Eto'o egy az egyben állt a kapussal, de fölé emelt, Deco Kamenit, az Espanyol portását vette célba, aztán Ronaldinho spiccelt mellé. Van Bronckhorst is csak kapufáig jutott, mint ahogy a másik oldalon, pókfocit idéző jelenet után Corominas is a keretet döngette meg, így győzött a Barcelona, és maradt a Primera División élén.

Primera Divisón, 7. forduló:
Deportivo La Coruna - Getafe 2-1 (1-0)
gól:
Sergio (17.), Victor (72.), illetve Mario Cotelo (91.)

Real Betis - Real Madrid 1-1 (1-0)
gól:
Oliveira (30.), illetve Ronaldo (66.)

Espanyol - Barcelona 0-1 (0-1)
gól:
Deco (9.)

Barcelona városi derbire készül/sport/focivilag/20041015topligak.html?pIdx=2