Vágólapra másolva!
Három hét szünet után folytatódott a Bajnokok Ligája, a csoportkör harmadik fordulójából nyolc mérkőzést rendeztek kedden. A játéknap legnagyobb rangadóját Torinóban játszották, ahol a Juventus Nedved találatával 1-0-ra nyert a Bayern München ellen, s továbbra is százszázalékos. Nyert a Real Madrid is hazai pályán, Owen gólja ugyancsak 1-0-t jelentett a Kijev ellen. Meglepetésre a Manchester Unitednek csak gól nélküli döntetlenre futotta Prágában, míg az AS Roma Madrid után Leverkusenben is megbotlott.

Juventus (olasz) - Bayern München (német) 1-0 (0-0)
Torino, Stadio delle Alpi
v.: Mejuto González (spanyol)
Juventus: Buffon - Zebina, Thuram, Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi, Emerson, Nedved, Blasi - Ibrahimovic, Del Piero (Zalayeta, 60.)
Bayern: Kahn - Kuffour (Hashemian, 80.), Lucio, Linke, Salihamidzic - Sagnol, Frings (Demichelis, 86.), Zé Roberto, Ballack, Schweinsteiger - Makaay.
gól: Nedved (75.)

Soha sem találkozott még egymással a Bajnokok Ligájában a Juventus és a Bayern München labdarúgócsapata, a sporttörténelmi csatára ezúttal Torinóban, a BL csoportkörének harmadik fordulójában került sor.

Mindkét oldalon akadtak hiányzók, Fabio Capello kénytelen volt nélkülözni a vállműtétje miatt három hónapra kieső David Trezeguet-t, Alessandro Del Piero viszont vállalta a játékot. A vendégeknél Claudio Pizarro és Roque Santa Cruz hiányában az egyszem Roy Makaay ácsorgott a támadósorban.

Az első említésre méltó helyzetre nyolc percet kellett várni, ekkor Del Piero bal oldali beadása Ibrahimovicot találta üresen, de a svéd csatár az ötösről kapu fölé fejelt. A 13. percben Del Piero próbálkozott, de gyenge gurítását Kahn fogta.

A 23. percben majdnem vezetést szerzett a Bayern München: a tizenhatoson belül ólálkodó Makaay lecsapott volna egy labdára, amelyet először Buffon ütött el előle merész kivetődéssel, majd a holland csatár kapura kotort labdáját Zebina vágta ki az ötösről.

A félidőben sok említésre méltó nem történt, az 50. percben aztán Kahn majdnem tett arról, hogy örömódába foglalják a nevét a hazaiak. A német kapus Emerson távoli, felpattanó lövését a gólvonalon felugorva szerette volna megkaparintani, azonban maga elé ejtette, szerencséjére az érkező Del Piero lába nem a kapu felé "állt", így egy méterről is képes volt mellétrafálni.

A két jól záró védelem mellett jószerével helyzetek sem tudtak kialakulni, úgy tűnt, az együttesek elégedettek a döntetlennel. A 75. percben aztán villand Nedved, az Ibrahimovic által lefejelt labdát a cseh aranylabdás jobbal átvette, majd a kétségbeesetten keresztbecsúszó Linke lábai között ballal a kapu közepébe lőtt (1-0).

Az ellentámadásból mjdnem egyenlített a Bayern: Schweinsteiger lövését Buffon bravúrral ütötte léc fölé. Az utolsó percekben minden erejét mozgósította a Bayern, de egyenlítenie már nem sikerült.

Ajax Amsterdam (holland) - Maccabi Tel Aviv (izraeli) 3-0 (3-0)
Amszerdam, ArenA
v.: Iturralde Gonzalez (spanyol)
Ajax: Lobont - Trabelszi, Heitinga, De Jong, Maxwell - Sneijder, Pineaar, Mitea (Boukhari, 60.), Van der Vaart (Aborah, 71.) - Sonck (De Ridder, 75.), Obodai
Maccabi: Strauber - Pantsil, Giovanini, Strool, Mbamba (Mesika, a szünetben) - Reis, Tamir Cohen, Mishaelof (Zitoni, a szünetben), Addo, Nagar - Liran Cohen (Bounfeld, 85.)
gól: Sonck (4.), De Jong (21.), Van der Vaart (33.)

Az Ajax magabiztos győzelmet aratott a Maccabi ellen, megszerezve első góljait és első pontjait. A 88. percben Sneijder büntetőt hibázott.