Vágólapra másolva!
A hazai pályán szereplő Crystal Palace imponáló magabiztossággal gyűjtötte be a három pontot a West Bromwich Albion ellen az angol labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójának szombati játéknapján, így lehagyta a tabellán közvetlen vetélytársát. A londoniak kapuját Király Gábor ezúttal is remekül őrizte, míg a birminghami Gera Zoltán most nem sokat tudott hozzátenni a játékhoz.

Némi meglepetésre nem telt meg a Selhurst Park a Palace és a WBA kiesési rangadóján, erre talán a szakadó eső, esetleg a két csapat részéről eddig mutatott mérsékelt teljesítmény - bár ez Angliában nem ok a bajnoki meccsekről való távolmaradásra - jelenthetett "mentséget" a szurkolóknak.

Azok a hazai drukkerek, akik kijöttek az összecsapásra, bizonnyal nem csalódtak, hiszen olyan első negyedórát produkált kedvenc csapatuk, amire előzetesen talán senki sem számított. Ian Dowie, a Palace észak-ír menedzsere ígérte ugyan, hogy együttese oroszlánként fog küzdeni, de a CP a menedzser legoptimistább várakozásait is felülmúlta: az állatok királya 12 perc alatt gyakorlatilag ízekre szedte a beteg gazellára emlékeztető vendégcsapatot.

Az ötödik percben Hall szerzett vezetést a hazaiaknak egy szép fejesgóllal, majd az első félidő derekán lecserélt dán középhátvéd, Albrechtsen hozott össze egy tizenegyest a piros-kékeknek: a büntetőt a londoniak ifjú gólzsákja, Andrew Johnson váltotta gólra.

Elhunyt az egykori Spurs-sikertréner

Nyolvanöt éves korában elhunyt Bill Nicholson, az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Tottenham Hotspur valaha volt legsikeresebb trénere.

A legendás sportember 1958 és 1974 között irányította a londoni együttest, s ezalatt 1963-ban a Kupagyőztesek Európa Kupáját, 1972-ben pedig az UEFA-kupát hódította el csapatával.

Emellett egyszer, 1961-ben a duplázás is sikerült neki, azaz a bajnokság mellett az FA-kupát is megnyerte a gárdával. Utóbbi sorozatban még kétszer sikerült diadalmaskodnia. (MTI)



A második félidő elején fordulhatott volna a kocka, azonban a WBA walesi válogatott csatára, Earnshaw a keresztlécet találta telibe, míg két perccel később a hazai gólfelelős, Andrew Johnson egy remek szólót követően gyönyörű távoli lövéssel mindent eldöntött.

3-0 után még becsületből ment ugyan előre a West Bromwich - néhányszor még a gólszerzés közelébe is eljutottak Geráék -, azonban a játékban egyáltalán nem volt benne, hogy csodát tudna tenni a Megson-csapat. Nem is tudott, így maradt a magabiztos Palace-siker, amivel Királyék elmozdultak az utolsó helyről, és pontszámban befogták - jobb gólkülönbségüknek köszönhetően pedig meg is előzték - a birminghami újoncot.

A többi összecsapáson végigtekintve megállapíthatjuk, hogy az Everton nem véletlenül tapad az élbolyhoz: David Moyes fiai újabb idegenbeli győzelemmel üldözik a nagycsapatokat, azonban a Norwich elleni sikerben Fortuna istenasszony keze is alaposan benne volt.

A sok döntetlent követően ismét nyert az Aston Villa, ezzel O'Leary emberei hitet tettek az élbolyhoz történő csatlakozás mellett, a vesztes Fulham viszont látványosan szenved az idén, ráadásul az újabb zakóval a közvetlen kiesőjelöltek közé csúsztak a londoniak.

A Chelsea a klasszikus mesterhármast szerző Gudjohnsen vezérletével taszított még egyet a kieséstől az idén aligha megmenekülő - bár Mark Hughs-ban nagyon bíznak a kék-fehérek háza táján - Blackburnon, míg a szezont parádésan indító Tottenham ezúttal a Boltontól kapott ki, így Jacques Santini csapata szép csendben csúszik vissza oda, ahol a Spurs az elmúlt években mindig is tanyázott: a szürke középmezőnybe.

Premier League, 10. forduló:
Norwich City - Everton 2-3 (0-2)
gól:
McKenzie (48.), Francis (57.), illetve Kilbane (10.), Bent (40.), Ferguson (73.)

Crystal Palace - West Bromwich Albion 3-0 (2-0)
gól:
Hall (5.), A. Johnson (12., 50., az első 11-esből)

Aston Villa - Fulham 2-0 (1-0)
gól:
Solano (29.), Hendrie (75.)

Chelsea - Blackburn Rovers 4-0 (2-0)
gól:
Gudjohnsen (37., 38., 50., utóbbi 11-esből), Duff (74.)

Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers 1-2 (1-1)
gól:
Keane (41.), illetve Dzsaidi (11.), Pedersen (74.)

FC Liverpool - Charlton Athletic 2-0 (0-0)
gól:
Riise (57.), Luis Garcia (74.)