Vágólapra másolva!
A Manchester United megszakította az Arsenal 49 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát, miután hazai pályán két góllal legyőzte riválisát az angol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában.

A gól nélküli első félidőt követően sokáig a második játékrészben sem született találat, ám a 73. percben Riley játékvezető Sol Campbell és Wayne Rooney "találkozója" után - vitatható módon - 11-est ítélt. A büntetőt Ruud van Nistelrooy értékesítette. A vezetés megszerzése után a Manchester kitűnően védekezett, sőt a 92. percben egy gyors kontratámadás végén - az új angol csillag Wayne Rooney révén - bebiztosította győzelmét.

Az Arsenal veresége ellenére továbbra is vezet a bajnokságban, mégpedig két ponttal áll jobban a második Chelsea-nél és hárommal a harmadik Evertonnál, az ötödik MU azonban még mindig nyolc egységgel le van maradva az éllovas címvédő mögött.

Hét gólt és hazai győzelmet hozott a Newcastle United-Manchester City találkozó: a döntő találatot Craig Bellamy szerezte a 89. percben. A Southampton a Birminghammel, a Middlesbrough pedig a Portsmouthszal ikszelt hazai pályán - a különbség annyi volt, hogy míg előbbi meccsen nem született gól, utóbbin egy-egy találatot értek el a felek.

Premier League, 10. forduló:
Manchester United - Arsenal 2-0 (0-0)
MU: Carroll - G. Neville, Ferdinand, Silvestre, Heinze - C. Ronaldo (A. Smith, 85.), P. Neville, Scholes, Giggs - Rooney, Van Nistelrooy (Saha, 91.).
Arsenal:
Lehmann - Lauren, Campbell, Toure, As. Cole - Ljungberg, Vieira, Edu, Reyes (Pires, 71.) - Bergkamp, Henry.
gól:
Van Nistelrooy (73., 11-esből), Rooney (92.)

Newcastle United - Manchester City 4-3 (0-0)
gól: Robert (49.), Shearer (58., 11-esből), Elliott (69.), Bellamy (89.), illetve Wright-Phillips (64., 77.), Fowler (67., 11-esből)

Southampton - Birmingham City 0-0

Middlesbrough - Portsmouth 1-1 (0-1)
gól: Downing (74.), illetve Kamara (5.)

[origo]/(MTI)