Vágólapra másolva!
A topligák hétvégi kínálatából kiemelkedik a Chelsea birminghami vendégjátéka: az angol bajnoki címre törő londoniakat ezúttal Gera Zoltán WBA-ja próbálja megállítani. Németországban Dortmund-Leverkusen, a Primera Divisiónban Bilbao-Barcelona, míg az olasz bajnokságban Inter-Lazio összecsapás a reflektorfényben.

Klasszikus rangadó nélkül, ennek ellenére érdekesnek ígérkező összecsapásokkal folytatódik a hétvégén az angol labdarúgó-bajnokság.

A 11. fordulót a sereghajtó pozícióból az elmúlt körben elkerülő Crystal Palace birminghami látogatása nyitja: Király Gáborék a hétközi Ligakupa-sikert követően vizitálnak a St. Andrews-ban, az idei szezonban eddig várakozáson alul szereplő Citynél. A Kanárikkal párban a legtöbb döntetlent elérő csapat kétes dicsőségére hajtó Bruce-banda előtt kiváló lehetőség kínálkozik a felzárkózás megkezdésére, azonban a Palace ellen bizonnyal nem lesz könnyű dolguk Grönkjaréknak: az újonc eddigi nyolc pontjából hetet az elmúlt négy fordulóban szerzett.

A listavezető Arsenal a Strachan távozása óta egyre lejjebb csúszó, immáron kieső helyen tanyázó Southamptont fogadja a Highburyben, és gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy Arsene Wenger csapata ne tartsa otthon magabiztosan mindhárom bajnoki pontot.

A másik két óriás közül a Manchester United Portsmouthba látogat, és esélyese ugyan a Pompey elleni összecsapásnak, a Fratton Parkban azonban egyetlen csapat sem mehet biztosra. Ezt különösen jól tudják Sir Alex Ferguson tanítványai 2004. április 17-e óta, akkor ugyanis kínos, 1-0-s vereséget szenvedtek a Vörös Ördögök a kikötővárosiak vendégeként. A MU most felszálló ágban van, az elmúlt héten megszakította az Arsenal 49 meccses veretlenségi sorozatát - ami alaposan feltüzelte Giggséket -, így remek összecsapásra van kilátás.

A harmadik bajnokesélyes, a Chelsea ezúttal a West Bromwich vendége lesz, és minden esélyük meg van Mourinhóéknak, hogy egy újabb győzelemmel tapadjanak az Arsenalra. A két csapat találkozójának alaphelyzetben is a fővárosi Kékek az esélyesei, jelen helyzetben - nem megy a WBA-nak, Megson edzőt menesztették - ez fokozottan igaz. Mindenesetre a birminghamiek nem mérlegelhetnek: szorult helyzetükből történő menekülésükhöz minden pontra szükségük van.

A szezon eddigi legkellemesebb meglepetése, az Everton hazai pályán, a Goodison Parkban fogadja az Aston Villát, és készül nagyszerű sorozata folytatására. A szépreményű fiatal menedzser, David Moyes együttese a legutóbbi fordulóban a Norwich otthonában győzött parádés mérkőzésen, míg a Villa is győzelemmel melegített: Angelék sikerét a Fulham bánta. Most az Everton az esélyesebb, ettől függetlenül egy birminghami pontszerzés is benne van a pakliban.