Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján a Juventus Del Piero 90. percben szerzett góljával Münchenben is legyőzte a Bayernt, és már biztosan csoportelső a C csoportban, amelynek másik meccsén a Maccabi Tel Aviv 2-1-re verte az Ajaxot. A Real Madrid kétgólos hátrányból állt fel Kijevben, a Roma pedig a hosszabbításban mentett pontot a Leverkusen ellen. Szintén a ráadásban nyerte meg a Lyon a Fenerbahce elleni találkozót, Manchesterben ellenben jóval simább volt a meccs, köszönhetően a négy gólt szerző Van Nistelrooynak. Az A csoportban a Liverpool elhozta a pontokat La Corunából, az Olimpiakosz viszont élt a hazai pálya előnyével a Monaco ellen.

Dinamo Kijev (ukrán) - Real Madrid (spanyol) 2-2 (2-2)
Kijev, Lobanovszkij-stadion
v.: Vasszarasz (görög)
Dinamo Kijev: Sovkovszkij - Ghioane, Sablic, Gavrancic, Rodolfo - Guszev (Leko, 85.), Yussuf, Rincon, El-Kaddouri (Neszmacsnij, 65.) - Verpakovskis (Cernat, 75.), Kleber.
Real Madrid: Casillas - Salgado, Pavon, Helguera, Roberto Carlos - Figo (Solari, 91.), Guti, Zidane - Raul - Ronaldo (Morientes, 87.), Owen (Celades, 60.).
gól: Yussuf (13.), Verpakovskis (22.), illetve Raul (38.), Figo (44., 11-esből)

Az első öt percben ismerkedtek a csapatok, az ukránok behúzódva várták a spanyolokat, akik sokat birtokolták a labdát, de csak keresték a réseket a Kijev védelmi vonalán. Az első komolyabb kijevi akció aztán egyből gólt hozott, Yussuf és Rincon gurigázott, majd előbbi 17 méterről kapura lőtt, és a becsúszó Pavon lábán felpattanó labda Casillas fölött a hálóba hullott. A gólszerzőnek megjött a kedve, és egy perccel később távolról is próbálkozott, jóval kevesebb sikerrel.

A Real első komolyabb lehetősége Figo nevéhez fűződött, a portugál beadásába azonban beleléptek a védők. Verpakovskist a másik oldalon senki nem tudta megakadályozni, hogy kapura lőjön, be is talált, jobbal a kapu bal oldalába helyezett, nagy bajban volt a királyi gárda. Zidane lökete már érte a hálót, a madridi szurkolók bánatára azonban csak kívülről. Tíz perccel később Guszev szögletére Yussuf érkezett, de 12 méterről fölélőtt. Aztán Gavrancic szlalolomozott a spanyolok között, majd Guszevhez passzolt, aki futtából ráküldte, Casillas szépen védett.

A 38. percben szépített a Real, Figo szolgálta ki Rault, aki a tizenegyespontról ballal a jobb sarokba passzolt. Kleber és Guszev is kettőre növelhette volna a Dinamo előnyét, de előbbi Roberto Carlost, utóbbi Casillast találta telibe. Az ellentámadásnál El-Kaddouri találta el Ronaldo lábát, a büntetőből pedig Figo egalizált.

Jó sokat kellett várni az első végigvitt támadásra a szünet után, 17 perc elteltével Ronaldo tálalt Figo elé, aki pontosan Sovkovszkijt találta el. Aztán Salgado csúszott be Verpakovskisnak a tizenhatoson belül, a lett csatár elesett, a görög bíró azonban szögletet ítélt, pedig a spanyol bekk a labdát nem találta el...

Figo mozgatta meg a másik kapunál Sovkovszkijt, de az ukrán portás vetődve kibokszolta a portugál tekerését. A hátralévő időben főleg a szabálytalanságokkal vétették észre magukat a játékosok, gól már nem született, így egy remek első félidő és egy harcos második után maradt a döntetlen.

Roma (olasz) - Leverkusen (német) 1-1 (0-0)
Róma, Olimpiai-stadion
v.: Batista (portugál)
Roma: Zotti - Sartor (Chivu, 63.), Mexes, Dellasz, Cufré - Mancini, De Martino, Aquilani, D'Agostino (Mido, 63.) - Totti, Montella (Corvia, 95.).
Leverkusen: Butt - Balitsch, Roque Junior, Juan (Nowotny, 49.), Placente - Schneider (Freier, 86.), Ponte (Callsen-Backer, 95.), Babic, Ramelow, Krzynowek - Berbatov.
gól: Montella (93.), illetve Berbatov (82.)

Az üresen tátongó lelátók előtt játszott találkozón a végére hagyták az izgalmakat a csapatok, előbb Berbatov emelt át Dellasz, majd Zotti fölött, és juttatta vezetéshez a Leverkusent, majd a ráadás harmadik percben Montella játszott össze Tottival és a csapatkapitány által visszasarkalt labdát elrúgta Butt mellett, így legalább az egyik pontot megmentették a Farkasok, de a továbbjutásra immáron nagyon minimális esélyük van.