Vágólapra másolva!
A Primera División 10. fordulója előtt még második Sevilla hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért el az utolsó előtti Mallorcával szemben, a Real Madrid pedig azonnal ki is használta a lehetőséget, és 2-0-s málagai győzelmével feljött a második helyre - a még mindig veretlen - Barcelona mögé a táblázaton. A címvédő Valencia 1-0-ra kikapott az újonc Getafe otthonában.

Örülhetnek a Realnál, hiszen végre második a csapat a spanyol bajnokságban, a szombaton a Depor ellen hátrányból fordító Barca előnye azonban még így is tetemes (7 pont). A Sevillát viszont sikerült megelőznie a királyi gárdának, előbbi egylet ugyanis hazai pályán mindössze remire volt képes az immáron Héctor Cúper által dirigált és még mindig utolsó előtti helyezett Mallorca ellen. Az idény - eddigi - meglepetéscsapata, a Levante is felkapaszkodott a dobogóra (lelökve még onnan is a Sevillát), miután a védő Jesule közeli találatával 1-0-ra legyőzte az Athletic Bilbaót.

Visszatérve a Real-meccsre, a madridiak Figo 11-es góljával jutottak vezetéshez: a Málaga védője, Gerardo a 16-oson belül leteperte Zidane-t, s a megítélt büntetőt a portugál középpályás gólra váltotta. Sokan kritizálták Michael Owent madridi érkezését követően, az aranylabdás angol azonban begyorsult, a kétkedőket pedig vasárnap is csendre intette. Az exliverpooli bálvány néhány pazar csel után 12 néterről vette be a hazai csapat kapuját, s így hatodik meccsén már ötödik gólját szerezte. Érdemes még megemlíteni, hogy a meccs végén egy fiatalember beszökött a pályára, de a rendfenntartók villámgyorsan elkapták...

A címvédő Valencia tovább folytatta mélyrepülését: Claudio Ranieri tanítványai nem sokat tanultak egyelőre az olasz mestertől, legutóbbi nyolc mérkőzésén ugyanis nem tudott nyerni az együttes. Vasárnap még nagyobbá lett a szégyenfolt, hiszen a 10. fordulóban az újonc Getafe fogott ki Barajáékon.

Primera División, 10. forduló:
Getafe - Valencia 1-0 (1-0)
gól: Michel (18.)

Levante - Athletic Bilbao 1-0 (0-0)
gól: Jesule (68.)

Racing Santander - Numancia 2-0 (0-0)
gól: Moran (67.), Javi Guerrero (86.)

Real Sociedad - Espanyol 0-2 (0-0)
gól: Maxi Rodriguez (52., 75.)

Sevilla - Mallorca 1-1 (0-0)
gól: Lopez (71.), illetve Pereyra (78.)

Villarreal - Osasuna 3-0 (2-0)
gól: Riquelme (37., 11-esből, 65.), Gonzalo (39.)

Málaga - Real Madrid 0-2 (0-1)
gól: Figo (24., 11-esből), Owen (78.)

Atlético Madrid - Zaragoza 1-1 (0-1)
gól: Ballesta (83.), illetve Savio (2.)