Vágólapra másolva!
A Premier League 14. fordulójában, nagy csatában 1-1-es döntetlent ért el a West Bromwich Albion labdarúgócsapata az Arsenal otthonában, Gera csatárposzton végigjátszotta a 90 percet. A Chelsea nem tudta kihasználni az Ágyúsok pontvesztését, mert Mourinho fiai szintén ikszeltek, a Bolton 0-2-ről állt fel. Király és Torghelle csapata, a Crystal Palace hazai pályán bukott a Newcastle ellen, a Liverpool a Middlesbrough-tól kapott ki.

Magyar szempontból az egyik izgalmas összecsapást a Highbury-stadionban vívták, ahol az Arsenal a West Bromwich Albiont fogadta. A találkozó esélyesének persze a bajnok Ágyúsok számítottak, nemcsak azért, mert idén hazai pályán még nem veszítettek (mint ahogy a WBA sem győzött még idegenben), hanem azért is, mert utoljára 26 éve, 1983. december 3-án fordult elő, hogy az Albion minden pontot el tudott vinni az Arsenaltól.

Bryan Robson szakvezető előrukkolt néhány meglepetéssel: először is kihagyta a csapatból Earnshaw-t, míg Gera nem a középpálya szélén, hanem a csatársorban kapott helyet.

Az első félidő egészen elképesztő Arsenal-fölényt hozott, bár Gera révén éppen a WBA próbált először veszélyeztetni (a magyar csatár lövése szögletre pattant). Henry, Ljungberg és Pires az őrületbe kergette a fekete-fehéreket, Cygan fejesénél pedig Hoult kapus állt/feküdt jó helyen.

A 29. percben Gera kihagyta a vendégek legnagyobb helyzetét, Clement bal oldali beadását estében, nyolc méterről lőtte az oldalhálóba.

A második játékrészből szűk tíz perc telt el, amikor vezetést szerzett az Arsenal. Lehmann felszabadító kirúgása Pirest találta meg, aki egy csel után 18 méterről jobbal tekerte kapura a labdát, a vetődő Hoult pedig ahelyett, hogy kiütötte volna a labdát, fogni akarta, ám a játékszer kicsúszva kesztyűi közül a bal alsó sarokba vánszorgott (1-0).

Nem adta fel a WBA, a 79. percben egy nagyon szép akció végén egy bal oldali beadást a csereként pályára lépő Earnshaw közelről bombázott a hálóba (1-1).

A Manchester United kétgólos győzelmet aratott a Charlton ellen. A hazaiaknál vállalta a játékot Ruud van Nistelrooy, aki csípősérülést szenvedett a hollandok szerdai, Andorra ellen 3-0-ra megnyert vb-selejtezőjén.

Sir Alex Ferguson 999. alkalommal ült az MU kispadján, s a 41. percben láthatta, ahogy Giggs remek cselek után megszerezte a vezetést, igaz a labda megpattant az egyik védő lábán. A győzelmet Paul Scholes biztosította be, az 50. percben egy pazar kapásgóllal szerezte a MU második találatát.

A Chesea Duff és Tiago góljaival már 2-0-ra ment a Bolton ellen, de a Wanderers nem adta fel, és előbb Davies, majd Dzsaidi talált be a Kékek kapujába, ezzel a londoniak nem tudták kihasználni az Arsenal pontvesztését.

Nincs már nyeretlen csapat a mezőnyben, mivel a Norwich hazai pályán 2-1-re legyőzte a Southamptont. A Kanárik sikerének Francis volt a főszereplője, aki duplával segítette együttesét az első diadalhoz.

eredmények, 14. forduló:
Manchester United - Charlton Athletic 2-0 (1-0)
gól:
Giggs (41.), Scholes (50.)

Arsenal - West Bromwich Albion 1-1 (0-0)
gól:
Pires (54.), illetve Earnshaw (79.)

Crystal Palace - Newcastle United 0-2 (0-0)
gól:
Kluivert (79.), Bellamy (88.)

Everton - Fulham 1-0 (0-0)
gól:
D. Ferguson (67.)

Middlesbrough - FC Liverpool 2-0 (1-0)
gól:
Riggott (36.), Zenden (62.)

Norwich City - Southampton 2-1 (1-1)
gól:
Francis (28., 52.), illetve Beattie (24.)

Chelsea - Bolton 2-2 (1-0)
gól:
Duff (1.), Tiago (48.), illetve Davies (52.), Dzsaidi (87.)

Portsmouth - Manchester City 1-3 (1-1)
gól:
O'Neil (9.), illetve Wright-Phillips (6.), Sibierski (79.), Bosvelt (87.)

Gera az Arsenal, Király a Newcastle ellen/sport/focivilag/20041119topliga.html?pIdx=1