Vágólapra másolva!
A papírformának megfelelően az ötödik forduló után a Milan és a Barcelona is továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiből: az olaszok az ukrán Sahtar Donyecket győzték le hazai pályán, míg a katalánok a Nou Campban döntetlent játszottak a skót Celtickel. A Porto, az Arsenal és a Werder sorsa az utolsó körben dől el: a portugál címvédő a CSZKA elleni sikerével maradt versenyben, míg az Ágyúsok a továbbjutást - épp az angolok ellen szerzett ponttal - kiharcoló PSV-vel, a brémaiak pedig a csoportéllovas Interrel ikszeltek.

A PSV-től már nem lehet elvenni a továbbjutást, így biztosan lesz magyar résztvevője a Bajnokok Ligája további küzdelmeinek. Az eindhoveni gárda ezúttal (is) Fehér Csaba nélkül lépett pályára, s - immár nem is olyan nagy meglepetésre - a 8. percben megszerezte a vezetést a rendkívüli hullámvölgyben lévő Arsenal ellen.

Az angol szupercsapatnak azonban mindenképpen pontot kellett szereznie, ami végül is sikerült, hiszen a 31. percben a francia Thierry Henry bevette a hollandok kapuját. A második játékrészben az Ágyúsok kilenc emberre fogyatkoztak, de a hazaiak ezt sem tudták kihasználni, de nem is nagyon erőltették meg magukat, a döntetlennel ugyanis már kiharcolták a továbbjutást.

Az Arsenalnak elvileg nem lesz nehéz dolga két hét múlva, hiszen a mindössze kétpontos Rosenborg látogat a Highburybe, ám az biztos, hogy az immáron kevésbé motivált PSV-t vendégül látó Panathinaikosz kegyetlenül ki fogja használni, ha esetleg hatodik meccsükön ötödször is ikszelnek Arséne Wenger tanítványai. A görögök majdnem elhozták a három pontot Norvégiából, ám hiába vezettek kétszer is, Helstad mindkétszer egalizált.

Bajnokok Ligája, csoportmérkőzések, 5. forduló:
E csoport:
PSV Eindhoven (holland) - Arsenal (angol) 1-1 (1-1)
PSV:
Gomes - Ooijer, Alex, Bouma, Li Jung-Pjo - Van Bommel, Cocu, Vogel (Beasley, 66.), Park - Sibon, Jefferson Farfán.
Arsenal: Lehmann - Lauren, Toure, Campbell, Cole - Ljungberg, Vieira, Cesc, Pirés (Hoyte, 67.) - Reyes (Van Persie, 60., Flamini 81.), Henry.
gól: Ooijer (8.), illetve Henry (31.)
piros lap: Lauren (65. Arsenal), Vieira (78. Arsenal)

Rosenborg (norvég) - Panathinaikosz (görög) 2-2 (0-1)
Rosenborg:
Espen Johnsen - Hoftun, Hansén, Strand, Dorsin - Brattbakk, Solli, Storflor (Helstad, 56., González, 88.), Stensaas - Braaten (George, 89.), Frode Johnsen.
Panathinaikosz: Calkiasz - Vintra, Kociosz, Kirgiakosz, Henriksen - Baszinasz, Maric (Mitu, 76.), Szkacel (Szapanisz, 82.), Gonzalez, Konsztantinidisz (Olisadebe, 87.) - Konsztantinu.
gól: Helstad (58., 76.), illetve Konsztantinu (16.), Skacel (71.)