Vágólapra másolva!
Ezen a héten sem maradnak csúcsrangadó nélkül az európai futball szerelmesei, a múlt heti Barcelona-Real Madrid találkozó után ezúttal az Internazionale-Juventus mérkőzés ígéri a legtöbb izgalmat. Hasonlóan jónak tűnik a Liverpool-Arsenal és a Newcastle-Everton párosítás az angol bajnokságban, illetve a Hannover-Stuttgart párharc a Bundesligában. A spanyol pontvadászatban viszonylag csendesebb forduló következik, de érdekes lehet, hogy mire megy a remekül szereplő Levante a Real Madrid otthonában.

A hétvégén az egyik legnagyobb múltra visszatekintő rangadót játsszák az olasz első osztályban, az Internazionale a Juventust fogadja a San Siróban. Mindkét csapat pályára lépett a Bajnokok Ligájában, a torinóiak ötödszörre is 1-0-ra győztek, a milánóiak pedig Brémában ikszeltek. Szinte hihetetlen, de 12 forduló alatt a Zebrák majd kétszer annyi pontot gyűjtöttek (31), mint az Inter (16), ami főleg utóbbi gárda döntetlenözöne miatt alakult így. Mancini alakulata az egyetlen veretlen brigád a Serie A-ban, de két győzelme mellett tízszer döntetlenezett.

Mr X, ahogy az olasz sajtó Mancinit elnevezte, a rangadón nem számíthat Kily Gonzalezre, Gamarrára, Verónra, és Van der Meydére, a csatársorban pedig Martins lesz Adriano párja, Vieri visszakerül a kispadra. A másik oldalon Del Piero és Trezeguet is sérült, és kérdéses Camoranesi, Appiah, valamint Thuram játéka, bár az olasz-argentin és a francia várhatóan azért ott lesz a kezdő tizenegyben. Tavaly az Inter oda-vissza verte a Juvét, Milánóban 3-2-re, Torinóban 2-1-re nyerték a kék-feketék.

A Juventust üldöző Milan Veronában vendégeskedik, ahonnan tavaly Sevcsenko duplájával elvitte a pontokat. Az ukrán Aranylabda-várományos a Sahtar elleni BL-meccset kihagyta, de a Chievo ellen ismét pályára lép, a veronai védők nagy bánatára. Érdekesség, hogy a La Gazzetta dello Sport előzetes összeállításában Tomassont írja Seva csatártársaként, pedig Crespo az utóbbi időben ismét szállította a gólokat. A Chievónál Brighi, Pelissier és Tiribocchi sem egészséges, Amauri eltiltott, a Milanból a közelmúltban műtéten átesett trió (Simic, Inzaghi, Stam) hiányzik majd.

A harmadik helyezett Udinese a hat forduló óta veretlen Livornónál vizitál, és az udineieknek pontot kell szerezni, ha nem akarják, hogy a vendéglátók beéérjék őket. A Livornót Cristiano Lucarelli szinte egyedül viszi a hátán, az Udinésénél jobban megoszlanak a terhek, Di Michele, Di Natale és Iaquinta is képes egyedül eldönteni a meccset, kérdés, hogy most melyik változat lesz a nyerő.

A Roma visszavághat a Sienának, a toszkánok ugyanis egy hete a kupában Rómában nyertek 2-1-re. Mindkét oldalon rengeteg a hiányzó, ráadásul két pont választja el egymástól a csapatokat, a Siena a tizenkilencedik 11 ponttal, a Roma tizenötödik 13 ponttal, úgyhogy akár alsóházi rangadónak is nevezhetjük a párosítást.

Újoncok találkoznak Messinában, ahol a Fiorentina lesz a remekül szereplő szicíliaiak vendége. Tavaly a másodosztályban 3-0-ra nyert a Messina, de a házigazda ezúttal nem számíthat két gólvágójára, Zampagnára és Di Napolira, míg a firenzeiek szinte a legjobb felállásban szállnak harcba a pontokért.

Rómában a középmezőnyben tanyázó egyletek csapnak össze, a rapszódikusan szereplő Lazio a Cagliarival meccsel. A Sasoknál Peruzzi, Giannichedda, Dino Baggio, Muzzi és Zauri is csak a lelátóról követheti az eseményeket, a szárdoknál Suazo és Abeijon a két nagy hiányzó.

Az Atalanta még mindig az első győzelemre hajt, ezúttal a Reggina ellen, a Bologna felzárkozhat, ha legyűri a Leccét, a Brescia pedig megelőzheti a Palermót egy esetleges győzelemmel, bár ehhez nyilván a rózsaszín-feketéknek is lesz egy-két szavuk. A Parma kikapott Belgiumban az UEFA-kupában, Gilardinóék a Sampdoria elleni jó eredménnyel kárpótolhatják szurkolóikat.