Vágólapra másolva!
A La Gazzetta dello Sport, a legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap értesülése szerint Andrij Sevcsenko, a Milan ukrán centere kapja idén az Aranylabdát. Sevcsenkót már nem előzheti meg két legnagyobb riválisa, a két barcelonai brazil, Ronaldinho Gaúcho és Deco.

A France Football által az idény legjobb, Európában szereplő labdarúgójának járó elismerést 52 európai sportújságíró szavazatai alapján ítélik oda, s - amint a La Gazzetta értesült - a legutolsó voksok is beérkeztek a párizsi szerkesztőségbe.

Tavaly a cseh Pavel Nedved, a Juventus középpályása volt a jutalmazott. "Nem is merek rágondolni, egyelőre attól tartok, hogy az egész csak egy álom" - nyilatkozta Sevcsenko, amikor közölték vele a kiszivárgott hírt.

"Ha mégis igaz lenne, akkor Ukrajna népének ajánlom az Aranylabdát. Az ukrán emberekért futballozom, és azt szeretném, ha az egész országnak örömet tudnék szerezni ezzel a sikerrel. Mert Ukrajna most nehéz órákat él át, minden gondolatom hazámmal van ezekben a napokban."

A La Gazzetta szerint Sevcsenko - azon túl, hogy 2003-2004-ben olasz bajnoki címet szerzett a Milannal - remekelt Ukrajna válogatottjában a 2006-os világbajnokság selejtezőin.

Ha igaz a hír, Sevcsenko lesz a harmadik ukrán aranylabdás Oleg Blohin (1975) és Igor Belanov (1986) után, habár a két előbbi Dinamo Kijev-futballista még szovjet állampolgárként érdemelte ki a dicsőséget.

Ch. Gáll András