Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában az Athletic Bilbao hazai pályán 3-0-ra verte a Racing Santandert, az éllovas Barcelona pedig 2-1-re nyert a Getafe otthonában.

Komótosan kezdett a Primera División újonca ellen az elmúlt héten több szaktekintély által is Európa legjobb formában lévő csapatának nevezett Barcelona. Aztán jött két perc és két villanás, és úgy tűnt, máris minden eldőlt. A 20. percben Marquez 22 méterről, nagy erővel csavart a kapu jobb oldalába szabadrúgásból, majd Xavi cipelte végig a labdát a Getafe térfelének bal oldalán, s középre adása után az érkező Deco 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Innentől még inkább takarékra kapcsolt a Barca, Puyol például olyannyira ellazult, hogy a 60. percben gólpaszt adott Craioveanunak, aki 12 méterről vette be Valdes kapuját. Ettől aztán úgy megzavarodtak a katalánok, hogy két percen belül két hatalmas ziccert is el kellett rontaniuk a hazaiaknak, hogy ne egyenlítsenek ki.

A listavezető csak a 83. percben lélegezhetett fel, ekkor ugyanis emberelőnybe került, ennek ellenére a madridi kiscsapatnak még az utolsó pillanatban is volt lehetősége az egyenlítéstre. Ez azonban elmaradt, így a gránátvörös-kékek újabb győzelmet könyvelhettek el, és már tíz ponttal vezetik a bajnokságot.

Az Espanyol - Dani duplájával - 2-1-re legyőzte az Atléticót, s így ideiglenesen a tabella második helyére ugrott.

Primera División, 13. forduló:
Getafe - FC Barcelona 1-2 (0-2)
gól: Craioveanu (59.), illetve Marquez (20.), Deco (23.)
kiállítva: Craioveanu (83.)

Athletic Bilbao - Racing Santander 3-0 (2-0)
gól: Ezquerro (7.), Gurpegi (26.), Urzaiz (63.)

Espanyol - Atlético Madrid 2-1 (0-0)
gól: Dani (53., 75., az első 11-esből), illetve Nano (56.)