Vágólapra másolva!
A Crystal Palace rendkívül közel állt a győzelemhez, ám ehelyett végül balszerencsés vereséget szenvedett a Charltontól a Premier League 16. fordulójának egyetlen vasárnapi mérkőzésén.

A góllövőlistán az arsenalos Thierry Henry mögött - Robert Piresszel karöltve - második helyezett CP-gólzsák Andy Johnson az 58. percben büntetőt hibázott. Nem sokkal a lefújás előtt a csereként beállt Európa-bajnok Lakisz majdnem kijavította Johnson hibáját, ám a görög játékos egy jobb oldali beadást követően, ziccerhelyzetben elpuskázta a hazaiak utolsó győzelmi lehetőségét.

A ráadás perceiben aztán még a döntetlent is elherdárták a dél-londoniak, a Charlton ugyanis a dán cserecsatár Rommedahl 93. percben szerzett távoli találatával 1-0-ra megnyerte a mérkőzést. A találkozót végig védte Király Gábor: a magyar kapus 5 kapura tartó lövést is hárított, a hajrában azonban már ő is tehetetlen volt (a mértékadó angol Sky Sports 10-es listán 6-osra értékelte a játékos teljesítményét).

A másik magyar, Torghelle Sándor hiába szerzett gólt legutóbb a Crystal Palace tartalékcsapatában, Iain Dowie most sem szorított neki helyet nemhogy a kezdőcsapatban, de még a kispadra sem ülhetett le az egykori MTK-támadó.

A Charlton sikerével előrekúszott a 10. helyre, míg a fővárosi újoncgárda továbbra is 16. A forduló zárómérkőzésén hétfőn 21 órakor a Middlesbrough a Manchester Cityt látja vendégül.

Premier League, 16. forduló:
Crystal Palace - Charlton Athletic 0-1 (0-0)
CP: Király - Boyce, Hall, Granville, Popovic - Hughes, Riihilahti, Watson, Routledge - Kolkka, (Lakisz, 76.), Johnson.
CA: Kiely, Young, Hreidarsson, El Karkouri, Fortune - Holland, Murphy, Kisisev, Johansson (Rommedahl, 19.) - Thomas, Bartlett (Jeffers, 77.).
gól: Rommedahl (93.)