Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten a nemzetközi porondon csak az UEFA-kupában léptek pályára a csapatok, és ez kevésbé "rázta meg" a futballközvéleményt. Nem csoda, hogy e heti álomcsapatunkban mindössze két olyan focista akad, aki az UEFA-kupában is játszott, a többiek mind a hét végén mutatott teljesítményük alapján kerültek be az álomtizenegybe.
Dean Kiely (ír, Charlton Athletic): A Charltont eddig nem sok sikerélmény érte az idegenbeli mérkőzéseken, ám most a Crystal Palace ellen nyerni tudott a gárda. A győzelem nagy részben volt köszönhető az együttes kapusának, Kielynek, aki remekül védett, és még egy tizenegyest is hárított.
Steve Cherundolo (amerikai, Hannover 96): A hannoveri együttes meglepően jól szerepel a Bundesligában, és hét végi, hamburgi győzelmével egészen a negyedik pozícióig nyomult előre a tabellán. A HSV elleni idegenbeli diadal elsősorban a védelemnek volt köszönhető, amely kapott gól nélkül abszolválta a meccset, ráadásul a jobbhátvéd, az amerikai Cherundoló gólt is szerzett.Alexander Madlung (német, Hertha BSC): A Hertha hazai mérlege a legutóbbi fordulóig nem volt valami jó, a berlinieknek azonban a Borussia Mönchengladbach ellen sikerült javítaniuk, hiszen ezt a találkozót fölényesen, 6-0-ra nyerték meg. A gólzáporból a fiatal védő, Alexander Madlung is kivette a részét, aki emellett védőfeladatát is tökéletesen ellátta.Jean-Pascal Mignot (francia, AJ Auxerre): A gall gárda az UEFA-kupában gólzáporos győzelmet aratott az Amica Wronki ellen, a bajnokságban azonban már nem ment ilyen jól a csatároknak, amikor a Bordeaux volt az ellenfél. Szerencsére a védők hozták magukat, különösen Mignot remekelt, aki a lengyelek ellen gólt is szerzett.Erminio Rullo (olasz, Lecce): A leccei együttes a tőle megszokott gólzáporos mérkőzést produkálta a Livorno ellen, ám ezúttal ők jöttek ki jobban a dologból. A 3-2-es győzelmet hozó találkozón az első leccei gólt a fiatal balhátvéd, Rullo érte el egy látványos kapáslövésből, és a játékos csapata egyik legjobbjának bizonyult.
Mauro Germán Camoranesi (olasz, Juventus): A torinóiak a hét végén begyűjtötték a szokásos egygólos győzelműket, bár a Lazio ellen alaposan megszenvedtek, hiszen a római gárda még vezetett is a Delle Alpiban. A Juvének azonban sikerült fordítania, amiben elévülhetetlen érdemeket szerzett a jobb oldali középpályás, Camoranesi, aki az egyenlítő találatnál gólpasszt adott, és végig pazar teljesítményt nyújtott.Frank Lampard (angol, Chelsea FC): A londoniak középpályása az egész évben kiválóan futballozik, és ez alól ez a hét sem volt kivétel. A hétközi ligakupa-mérkőzésen csak csereként állt be, de így is győztes gólt szerzett a Fulham ellen, a hét végén a Newcastle United elleni rangadón pedig az ő találata törte meg a Szarkák ellenállását. A Chelsea végül 4-0-ra nyert (Lampard azért még egy gólpasszt is adott), és így továbbra is vezeti a tabellát.Thomas Gravesen (dán, Everton FC): A liverpooli együttes a szezon nagy meglepetése a Premier League-ben, hiszen továbbra is tartja magát a harmadik helyen. A Stolverkosok a hét végén a Boltont verték 3-2-re, és a diadal fő letéteményese a dán középpályás, Gravesen volt, akinek vezérletével az Everton az utolsó negyedórában megfordította a meccset: ő egyenlített ki, és az ő lövése után érte el Dzsaidi a három pontot eldöntő öngólt.Deco (portugál, FC Barcelona): A katalán gárda a Primera Divisiónban szinte megállíthatatlannak tűnik, a hét végén a Málagát verte meglehetősen könnyedén 4-0-ra. A találkozón Deco volt a Barca legjobbja, a portugál focista rúgott egy hatalmas gólt (ilyet szerzett egyébként a hét közben a világválogatott elleni gálameccsen), további kettőt pedig előkészített.
Adriano (brazil, Internazionale): Az Inter fanatikusainak már nagyon elegük volt a döntetlenekből, és a hét végén végre nyerni tudott csapatuk, ráadásul igen csak fölényesen a Messina ellen. A mérkőzés főhőse szokás szerint a brazil támadó, Adriano volt, aki az első félidőben mesterhármast ért el, és a vendégek védői képtelenek voltak őt feltartóztatni.Júlio Baptista (brazil, Sevilla FC): A sevillai együttes sikeres hetet zárt, hiszen előbb az UEFA-kupában aratott győzelmet az AEK Athén ellen, majd pedig a bajnokságban is begyűjtötte a három pontot. Mindebben persze Júlio Baptistának kulcsszerepe volt, hiszen a támadó a nemzetközi porondon kettő, a Primerában pedig egy gólt ért el.