Vágólapra másolva!
A feljutást célozta meg székfoglalójában Gelnn Hoddle, aki egy esztendős pihenőt követően a másodosztályba nyáron visszacsúszó Wolverhampton Wanderers kispadját foglalta el.

A másodosztályban szereplő Wolverhampton Wanderers csapatához szerződött Glenn Hoddle, az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A 47 éves szakember több mint egyesztendős szünet után tér vissza a futballéletbe, mivel tavaly szeptember óta - amikor a Tottenham menesztette - nem edzősködött. Novemberben a Gera Zoltánt foglalkoztató West Bromwich Albionnal hozták hírbe, a nyáron francia szakvezetőnek jelentkezett, egy napja pedig a Guardian szellőztette meg, hogy a Southampton szeretné szerződtetni.

"Komolyan úgy gondolom, képesek vagyunk arra, hogy visszajussunk az élvonalba. A Wolves rendelkezik a Premiershiphez szükséges háttérrel, megfeleő ambícióval és szurkolói támogatással, s mivel már megkóstolta az élvonal ízét, csakis a feljutás lehet a cél" - nyilatkozta Hoddle. A Wanderers a tabellán jelenleg csupán a 17. a 24 csapat sorában

A játékosként 53-szoros válogatott Hoddle az angol nemzeti együttessel az 1998-as világbajnokságon dolgozott, de a kiesést követően egy meggondolatlan kijelentése után - amikor is a mozgássérültekre tett rosszindulatú megjegyzést - távoznia kellett.

[origo]/(MTI)