Vágólapra másolva!
Az A csoportból a Monaco és a Liverpool, a B csoportból a Real Madrid és a Bayer Leverkusen jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata közé, a csoportkör utolsó játéknapján. Az már korábban eldőlt, hogy a C, illetve D jelű négyesből a Juventus, a Bayern München, a Manchester United és a Lyon játszhat nyolcaddöntőt.

Az A csoportban a Deportivo továbbjutásán kívül gyakorlatilag még bármi megtörténhetett, így a Liverpool és az Olimpiakosz mérkőzése különösen nagy csatát ígért, a két csapat pedig be is váltotta ezt az ígéretet.

A Mersey-partiak hatalmas lendülettel kezdték a találkozót, a 27. percben Rivaldo révén mégis a vendégek szereztek vezetést. A brazil játékmester szabadrúgása ugyan nem volt védhetetlen, ám az azt megelőző (s a világbajnok játékos fénykorát idéző) szóló megérdemelte a gólt.

Az első félidőt még szervezetten kivédekezték a görögök, ám a Liverpool nem arról híres, hogy könnyen feladná. A 47. percben a szünetben pályára lépő Pongolle rögtön betalált, ám a vörösöknek a másik mérkőzés alakulása miatt még további két gólt kellett rúgniuk. Ennek megfelelően félelmetes hajrát indítottak, előbb a szintén frissen beállt Mellor vette be a kaput, majd a 86. percben az a Gerrard lőtte bombagóllal a 16 közé csapatát, aki a meccs előtt kijelentette: ha kiesik a Liverpool, tavaszra új csapatot keres magának.

A Liverpool továbbjutása azt is jelenti, hogy a legjobb tizenhat között négy angol csapattal (Chelsea, Arsenal, MU) is találkozhatunk.

A csoport másik mérkőzése jól jellemezte a Deportivo idei BL-formáját: a tét nélkül pályára lépő la corunaiak a tavalyi 8-3-után ismét öt góllal kaptak ki a csoport élén végzett Monacótól, és hat mérkőzés alatt egyszer sem találtak be a csoportkörben.

A csoport:
Deportivo La Coruna (spanyol) - Monaco (francia) 0-5 (0-3)
vezette: Baszkakov (orosz)
Deportivo: Munua - Héctor, Jorge Andrade, Pablo Amo, Capdevila - Víctor (Luque, 63.), Duscher (Changui, 80.), Scaloni, Fran (Valerón, 63.) - Munitis, Pandiani
Monaco: Roma - Evra (Perez, 61.), Squillaci, Modesto, Maicon - Givet, Zikosz, Bernardi, Chevanton (Farnerud, 83.) - Kallon, Saviola (Adebayor, 70.)
gól: Chevanton (22.), Givet (37.), Saviola (39.), Maicon (55.), Adebayor (76.)

Liverpool (angol) - Olimpiakosz (görög) 3-1 (0-1)
vezette: Mejuto González (spanyol)
Liverpool: Kirkland - Finnan (Josemi, 85.), Hyypiä, Traoré (Sinama-Pongolle, 46.), Riise, Carragher - Nunez, Gerrard, Xabi Alonso - Kewell, Baros (Mellor, 77.)
Olimpiakosz: Nikopolidisz - Anatolakisz, Schürrer, Pantosz, Kafesz - Venetidisz (Maric, 84.), Rivaldo, Sztoltidisz, Djordjevics, Georgiadisz (Rezic, 70.) - Giovanni (Okkasz, 87.)
gól: Pongolle (47.), Mellor (80.), Gerrard (86.), illetve Rivaldo (27.)