Vágólapra másolva!
Az Everton Lee Carsley góljával 1-0-ra legyőzte a városi rivális Liverpoolt az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának nyitányán. A délutáni mérkőzéseken Király Gábor remek védésekkel megóvta kapuját a góltól a Blackburn ellen, de a Crystal Palace így is csak döntetlenre volt képes. Gera Zoltán csapata még rosszabbul járt, a West Bromwich ugyanis odahaza kapott ki a Charltontól.

A liverpooli derbin az első félidőben az óriási iram és nagy brusztolás közepette a csapatok alig-alig jutottak el a kapukig, azért így is akadt egy-egy százszázalékos ziccer, sikerült is mindkettőt kihagyni. Előbb Bent beadása után sokan már bennlátták Cahill fejesét, ám az Everton középpályása mellébólintott, majd Mellor fejelt két méterről Gerrard szabadrúgása után, de Martyn hihetetlen bravúrral valahogy belekapott a labdába, ami így a mezőnybe pattant. Hyppiä is próbálkozott, ám a Liverpool finn hátvédje fölélőtt ígéretes helyzetből.

A második félidőben már gólt is láthatott a Goodison Park nézőserege, és a közönség nagy részének örömére az Everton szerzett vezetést, Carsley 20 méterről tekert kapura, és mivel Kirkland kapus az előtte állóktól szinte semmit nem látott, így a lövés a kapu közepében pihent meg. Rákapcsolt a 'Pool, de ami sikerült az Olimpiakosz ellen, azaz, hogy a hajrában szerezzenek gólokat a Vörösök, az ezúttal nem ment, pedig Gerrard most is megtett mindent, kétszer is nagy bombát engedett el, de előbb centikkel a kapufa mellé tüzelt, aztán Martyn nyomta ki a léc alól a labdát, így maradt az Everton-előny.

Király Gábor bravúrok sorozatát mutatta be a Crystal Palace kapujában, nem rajta múlt, hogy a londoniak nem nyertek, sokkal inkább a támadókon, akik egy Johnson-kapufán kívül nem sokat tudtak felmutatni. Torghelle Sándor a 82. percben szállt be, de ennyi idő alatt nem tudott segíteni a csapatán. Gera Zoltán 88 percet játszott a West Bromwichban, amely ezúttal a Charlton ellen szenvedett vereséget.

A Middlesbrough és a Newcastle is csak döntetlenre volt képes a Southampton, illetve Portsmouth ellen, de nagy különbség, hogy a Boro idegenben, a 88. és a 90. percben szerezte az egyenlítést jelentő találatokat, míg a Szarkák hazai pályán vesztettek pontokat. A Bolton hiába vezetett kétszer is, két régi motoros, Okocha és Hierro révén, a Norwich végül a svéd Svensson vezérletével fordított, míg a Tottenham a Manchester City otthonában aratott értékes diadalt.

Premier League, 17. forduló:
Everton - Liverpool 1-0 (0-0)
gól:
Carsley (68.)

Crystal Palace - Blackburn Rovers 0-0
kiállítva:
Thompson (89., Blackburn)

Manchester City - Tottenham Hotspur 0-1 (0-0)
gól:
Kanoute (56.)

Newcastle United - Portsmouth 1-1 (1-1)
gól:
Bowyer (3.), illetve Stone (30.)

Norwich City - Bolton Wanderers 3-2 (1-2)
gól:
Svensson (20., 84.), Huckerby (69., 11-esből), illetve Okocha (19., 11-esből), Hierro (23.)

Southampton - Middlesbrough 2-2 (1-0)
gól:
Phillips (45.), Crouch (64.), illetve Higginbotham (88., öngól), Downing (90.)

West Bromwich Albion - Charlton 0-1 (0-1)
gól:
Holland (30.)

Városi rangadó Londonban és Liverpoolban/sport/focivilag/20041210rangado.html?pIdx=2