Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-címvédő portugál FC Porto labdarúgócsapata 1987 után másodszor szerezte meg a klub-Világkupát, miután a jokohamai mérkőzésen a gól nélküli rendes játékidő és hosszabbítás után 11-esekkel 8-7-re legyőzte a Libertadores-kupa-győztes kolumbiai Once Caldast.

Toyota klub-Világkupa, döntő:
FC Porto (portugál) - Once Caldas (kolumbiai) 0-0, 11-esekkel: 8-7
Jokohama, 45 ezer néző
v.: Larrionda (uruguayi)
Porto: Vítor Baia (Nuno 104.) - Jorge Costa, Pedro Emanuel, Ricardo Costa, Szeitaridisz - Costinha, Maniche, Diego - Derlei (Carlos Alberto 69.), McCarthy, Luis Fabiano (Quaresma 80.).
Once Caldas: Henao - Vanegas, Rojas, Cambindo (Catano, 46.), Garcia - Velasquez, Viafara, Arango (Diaz, 62.), Soto (Alcazar, 97.), Fabbro - De Nigris.
piros lap: Diego (a 11-es rúgások során)
sárga lap: Jorge Costa (79.), Szeitaridisz (85.) illetve Arango (32.), Fabbro (60.), De Nigris (117.)

18. perc: Szeitaridisz jobb oldali bedobása után a tizenhatoson belül Luis Fabiano úgy vette át a labdát, hogy azzal becsapta Cambindót, majd 7 méterről, éles szögből lőtt, s a labda a felső lécről pattant oldalra.

37. perc: Diego ívelt balról szabadrúgást a kapu elé, a labda Rojas fején megcsúszott, majd a bal kapufát találta el. A visszapattanót Luis Fabiano Vaneges szorításában a felső lécre fejelte, végül McCarthy vágta a kapu fölé 2 lépésről a labdát.

67. perc: McCarthy 23 méteres remek lövése a keresztlécről pattant ki.

68. perc: Diego jobb oldali szögletét Szeitaridisz 6 méterről fejelte kapura, de Henao nagy bravúrral mentett, a keresztléc fölé tolta a labdát.

90. perc: Diego jobb oldali beadását a bevetődő McCarthy 4 méterről fejelte kapura, Hernao ismét bravúrral mentett.

99-104. perc: Vitor Baia megszédült és a földre feküdt. A portói csapatorvos néhány percig ápolta a rutinos kapust, akit végül hordágyon vittek le a pályáról. A hálóőr helyére Nuno állt.

11-esek:
0-1: Vanegas a jobbra mozduló Nuno mellett a kapu bal oldalába lőtt.
1-1: Diego a jobbra mozduló Hernao mellett a kapu bal oldalába lőtt. A lövés után a portói megsértette a hálóőrt, s ezért piros lapot kapott.
1-2: Alcazar magabiztosan talált a hálóba.
2-2: Carlos Alberto a jó irányba vetődő Hernao fölött a kapu jobb közepébe lőtt.
2-3: Viafara a jobbra mozduló Nuno mellett a kapu bal oldalába lőtt.
3-3: Quaresma laposan a bal alsó sarokba rúgta a labdát.
3-4: De Nigris magabiztosan a bal alsó sarokba lőtt, Nuno jobbra mozdult.
3-4: Maniche nagy erővel a keresztlécre bombázott.
3-4: Fabbro a jobb oldali kapufára rúgta a labdát.
4-4: McCarthy laposan a jobb alsó sarokba gurított.
4-5: Velasquez nagy erővel bombázott a léc alá.
5-5: Costinha magabiztosan a jobb felső sarokba lőtt.
5-6: Diaz biztosan talált a kapuba.
6-6: Jorge Costa a kapu jobb oldalába talált.
6-7: Catano laposan a bal alsó sarokba lőtt.
7-7: Szeitaridisz a jobb alsó sarokba rúgta a labdát.
7-7: Garcia nagy erővel a kapu fölé lőtt.
8-7: Pedro Emanuel biztosan a jobb alsó sarokba gurított.

A papírformának megfelelően a portugálok fölényét hozta az első félidő, de a kapu előtti pontatlanságok miatt nem született gól. A kolumbiaiak elsősorban a védekezésre figyeltek, alig támadtak, játékuk csalódást keltett. A szünet után sem változott a "forgatókönyv", a Bajnokok Ligája győztese próbálkozott többet, de a Libertadores-kupa legjobbja, néha szerencsével, megúszta a kísérleteket.

A hosszabbítás Vítor Baia rosszullétét leszámítva eseménytelenül telt, így egy évvel a Boca Juniors-Milan párharc után ismét a 11-esek döntöttek az ebben a lebonyolítási rendszerben mindenképpen utoljára megrendezett klub-Világkupa sorsáról. A meccs legjobbjának járó Toyotát a portói Maniche kapta.