Vágólapra másolva!
Megszakadt a Manchester United négy mérkőzés óta tartó sikerszériája, miután a Vörös Ördögök 1-1-es döntetlent értek el a Fulham otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának hétfői zárómérkőzésén. A Crystal Palace magyar csatárának, Torghelle Sándornak az eltiltását követeli a blackburni Craig Short, aki szerint színészkedésért a sárga lap nem elégséges büntetés.

Nem tudott sokkal közelebb kerülni a dobogós Chelsea, Everton, Arsenal trióhoz a Manchester United, miután a Premier League 17. fordulójának hétfői zárómérkőzésén - négymeccses győzelmi sorozatát megszakítva - csak 1-1-et játszott a londoni Loftus Roadon a kiesés ellen küzdő Fulhammel.

Alex Ferguson csapata a Leedstől szerződtetett, angol válogatott Alan Smith találatával a 33. percben vezetést szerzett, majd egészen a 87. percig tartották is az előnyüket a vendégek, ekkor azonban Bouba Diop távoli találatával pontot mentett a Fulham.

A hazaiak edzője, Chris Coleman előbb megdicsérte a szerinte fantasztikus gólt szerző Diopot, majd a Premier League aranyesélyeiről beszélt: "Sir Alexnek van egy pár igazán kiváló játékosa, ám úgy gondolom, hogy idén a Chelsea fogja megnyerni a bajnokságot. Viszont az biztos, hogy a Kékeket meg fogja szorongatni az Arsenal és a United is." Érdekesség, hogy az Evertonról "mindenki" megfeledkezik, pedig a hétvégén a Liverpoolt is legyőző együttes második a tabellán.

Ferguson szerint csapata rendkívül peches volt: "Két kapufát is lőttünk, s mi irányítottuk a játékot. Ami különösen idegesít, hogy két riválisunk is pontokat veszített a fordulóban (az Arsenal-Chelsea rangadó 2-2-re végződött - a szerk.), azaz elszalasztottunk egy nagy lehetőséget a felzárkózásra. Ami viszont pozitívum, hogy jó formában és magabiztosan játszottunk, ám ez az eredményen sajnos nem látszik. Máskor ilyen teljesítménnyel 5-6 gólt is lövünk."

A Crystal Palace-ban szereplő Torghelle Sándorhoz kapcsolódó hír, hogy a minap az AS Romával kapcsolatba hozott támadó eltiltását követeli a blackburni Craig Short. A védő arra kéri az angol szövetséget (FA), hogy "meszelje el" a magyar légióst, mert Torghelle a 0-0-ra végződött mérkőzésen színészkedéssel próbált szabadrúgást kiharcolni.

"Ha bármilyen sportban csalsz, megbüntetnek! Rendben, Torghelle kapott egy sárga lapot, de néha az nem elég nagy büntetés, ráadásul az általa okozott csetepaté miatt játékostársam, Thompson a kiállítás sorsára jutott. Nincsenek könnyű helyzetben a bírók, hiszen rendkívül gyors a játék, ám épp ezért kellene a játékosoknak őszintének lenniük. Torghelle nem volt az."

Premier League, 17. forduló:
Fulham - Manchester United 1-1 (0-1)
Fulham:
Van der Sar - Rosenior, Pearce, Rehman, Bocanegra - Malbranque (John, 83.), Legwinski (Radzinski, 74.), Pembridge - Diop - Cole, McBride.
MU: Carroll - G. Neville, Ferdinand, Silvestre, Heinze - Ronaldo, Keane, Scholes, Giggs - Smith, Rooney.
gól: Bouba Diop (87.), illetve Smith (33.)

A 6. fordulóból elhalasztott mérkőzésen kedd este 21 órakor a Liverpool (7.) a Portsmouth (10.) együttesét fogadja.