Vágólapra másolva!
Megőrizte négypontos előnyét a táblázaton a Juventus, miután hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az őt üldöző AC Milannal az olasz labdarúgó-bajnokság 16., idei utolsó fordulójának rangadóján.

A találkozót végig a vendégek irányították, de a biztonságos védekezésből ők sem engedtek, így csak helyzetekig jutottak: a 17. percben Sevcsenko 30 méterről lőtt kapufát, utána Kaká is Pirlo előtt adódott lehetőség, és a fordulás után is Milan játszott fölényben.

Mindeközben a Juventus el sem jutott a vendégek kapujáig, a második félidőben minden figyelmét a 0-0 megtartására összpontosította. A meccs utolsó ziccerét így természetesen a Milan puskázta el, két perccel a lefújás előtt Pirlo lőhetett Sevcsenko passza után, de a tizenhatoson belülről, balról leadott lapos lövése keresztben elment a kapu előtt.

Korábban félbeszakadt a forduló nyitómérkőzése, a Messina-Atalanta találkozó, miután a bíró a 22. percben úgy döntött, hogy a heves esőzés miatt felázott talaj alkalmatlan a további játékra. Ekkor a hazai csapat vezetett 1-0-ra. Egyelőre nem tudni, hogy a meccset mikor folytatják, illetve játsszák újra.

Serie A, 16. forduló:
Juventus - AC Milan 0-0