Vágólapra másolva!
Furcsa, ugyanakkor Manuel Ruiz de Lopera elnökhöz "méltó" indok miatt nem lehet Joaquín januárban a Chelsea labdarúgója: a spanyol válogatott középpályás akkor távozhatott volna, ha a Real Betis zöld-fehér csíkos mezében búcsúzik el a szurkolóktól a Sevilla elleni városi rangadón.

"Úgy terveztük, hogy vasárnap játssza utolsó mérkőzését az együttesben, de ezt csak a zöld-fehér csíkos mezben tehette volna meg. Megfosztottak bennünket ettől, ezért addig nem engedjük el Joaquínt, amíg nem viselheti ezt a mezt a Sevilla ellen. Erre legkorábban tavasszal kerülhet sor" - mondta a Betis különc vezetője, aki más ügyek kapcsán korábban is előrukkolt hasonlóan meglepő döntésekkel és indokokkal.

Joaquint egyébként nem zavarja az elnök döntése, hiszen az Atlético Madrid ellen kedden este a 7. percben - később győztesnek bizonyuló - gólt szerzett. A legutóbbi derbit vasárnap játszották, s Teixera Vitienes játékvezető néhány perccel a tervezett kezdés előtt találta ki, hogy a vendégcsapat, vagyis a Betis nem szerepelhet a találkozóra elhozott hagyományos zöld-fehér csíkos szerelésében, mivel a házigazdák tiszta fehérben lépnek pályára.

A rangadó így végül 45 perces késéssel kezdődhetett el, mivel a Betis szertárosa taxiba vágta magát, és átvitt egy garnitúrát a csapat zöld mezéből a Sánchez Pizjuán-stadionba.