Vágólapra másolva!
A Roda JC-t erősítő Bodnár László kilenc kísérletből egyszer, 18 m-ről talált a kapuba, így nem jutott be a csütörtök esti döntőbe az év utolsó labdarúgógáláján, az idén először sorra kerülő szabadrúgáslövő-világbajnokságon.

A fináléba Benjamin Zarandona (spanyol, Real Betis), Ugur Yildiray (török, Heerenveen), Orlando Engelaar (holland, Genk), Nastja Ceh (szlovén, Bruges) és Hamilton Ricard (kolumbiai, Apoel Nicosa) kvalifikálta magát.

Szerdán a harminc futballistát hat ötös csoportba sorsolták. A játékosok három távolságról, 18, 21 és 25 méterről próbálkozhattak, és mind a három pozícióból három kísérletük volt, de ha gólt értek el, rögtön mehettek a következő "helyszínre". Nem volt mindegy, hogy ki hányadik kísérletéből talált be: 18 méterről elsőre gólt lőni öt pontot jelentett, másodikra hármat, harmadikra kettőt. Ugyanezért 21 méterről hét, négy, illetve három pont, míg 25 méterről tíz, hét, öt pont járt. A kapufa egy pontot ért, és kísérletenként harminc másodpercük volt a játékosoknak.

Fotó: EPA
(képünkön balra)