Vágólapra másolva!
Két perc alatt eldöntötte a Chelsea-Middlesbrough mérkőzés sorsát Didier Drogba, a listavezető londoniak elefántcsontparti csatára a 15. és a 17. percben is betalált, így csapata 2-0-ra nyert. Az Arsenal és a Manchester United viszont pontokat veszített otthon, így a Chelsea előnye tovább nőtt.

Hazai pályán félelmetes sorozatot produkál idén a Chelsea labdarúgócsapata, amely a Stamford Bridge-en nyolc győzelemmel és két döntetlennel a háta mögött (a 20-3-as gólkülönbségről nem is beszélve) fogadta a Middlesbrough gárdáját.

Ráadásul azzal a tudattal, hogy duplán be van biztosítva a siker: amióta Premier League lett az élvonalból a Boro még nem tudott nyerni a Chelsea otthonában, hat vereség mellett mindössze háromszor tudott legalább egy pontot elcsípni.

Az utolsó három hazai összecsapáshoz (kétszer 4-0 a Newcastle és a Norwich ellen, 1-0 a Villával szemben) hasonlóan pazarul kezdte a meccset a Chelsea. A 17. percben már 2-0 állt a csapat neve mellett, az elefántcsontparti Drogba előbb egyéni akció nyomán vette be Schwarzer kapuját, majd Lampard szabadrúgására érkezett tökéletesen, s Southgate-et megelőzve kettőre növelte az előnyt.

A Middlesbrough csak futott az eredmény után, szinte hihetetlen, de az első félidőben kapura sem tudtak lőni, míg a Chelsea percről percre alakította ki helyzeteit. A második félidőben a vendég együttes megpróbálta mozgósítani tartalékait, de így is a Kékek alakítottak ki több helyzetet.

Maradt a 2-0, ezzel a Chelsea megszilárdította első helyét, a londoniak ráadásul már 363 perce nem kaptak gólt hazai pályán, utoljára november 20-án a Bolton játékosa, Radhi Dzsaidi köszönt be vendégként a Stamford Bridge-en.

Az Arsenal nem bírt a Manchester Cityvel (1-1), így már hét pont a hátránya a Chelsea mögött. Shaun Wright-Phillips jobb pipában landoló bombájával a vendégek szereztek vezetést, a lelátón helyet foglaló Arsenal-legenda Ian Wrightban bizonyára felemás érzések kavarogtak, hogy fia éppen a kedvenc csapatát szomorította szenzációs találatával, mindenesetre büszke lehetett a srácra, aki nagyot játszott az estén.

Az Ágyúsok persze a teljes arzenált bevették az egyenlítés érdekében, ami végül Henry zsenialitásának, és Ljungberg szemfülességének köszönhetően jött össsze, a francia ollózva emelt középre, és a svéd az ötösről a lest reklamáló védők asszisztálása mellett a hálóba bólintott. Sőt, a győzelem is kézzelfogható közelségben volt, de Van Persie szabadrúgása a lécen csattant, így ugyan megmaradt a 2003 májusa óta tartó hazai veretlenség, de ennek kevesen örülhettek az Arsenal-hívek közül.

A Manchester United gól néküli döntetlenre végzett a Tottenhammel, de hogy így alakult a végeredmény, az Clattenburg spori (és az asszisztens) bűne, aki Mendes lövése (vagy inkább Carroll potyája) után nem ítélt gólt, holott a labda bőven áthaladt a gólvonalon. Nem is hagyták szó nélkül az esetet a Spurs emberei, Martin Jol edző szerint például meglopták csapatát, és nem érti, hogy ilyen technikai feltételek mellett miért nem tesznek valamit a vitás esetek visszanézése érdekében.

El-Hadji Diouf góllal segítette a Boltont idegenbeli diadalhoz, a csatár azonban nem csak emiatt került reflektorfénybe, a hírek szerint a szenegáli játékos leköpött egy Birmingham-drukkert. Ha beigazolódik a pletyka, akkor Diouf lassan kiérdemli a Láma becenevet, mivel korábban több hasonló esete volt már, ebben az idényben például három mérkőzésre eltiltották, amikor a portsmouthi De Zeeuwöt találta el, és nem a labdával.

Az átigazolási időszak is beindult, a Chelsea itt sem tétlenkedik, s a CSZKA Moszkva cseh válogatott játékosát, Jiri Jarosíkot a nyárig szerződtették. A cseh futballista tavasszal nem szerepelhet a Bajnokok Ligájában, mivel ősszel még a CSZKA színeiben lépett pályára a sorozatban, többek között a Chelsea ellen is.

Ugyancsak a Chelsea "kavart be" a Manchester Unitednél is, ugyanis a tulajdonos, Roman Abramovics nem nyugszik, s mindenképpen Rio Ferdinanddal erősítené meg a kékek védelmét. A MU ezért már most meg kívánja hosszabbítani a játékos 2007-ig szóló szerződését.

eredmények, 22. forduló
Arsenal - Manchester City 1-1 (0-1)
gól:
Ljungberg (75.), illetve S. Wright-Phillips (34.)

Chelsea - Middlesbrough 2-0 (2-0)
gól:
Drogba (15., 17.)

Birmingham City - Bolton Wanderers 1-2 (0-1)
gól:
Upson (66.), illetve Diouf (17.), Nolan (91.)

Everton - Portsmouth 2-1 (1-1)
gól:
Stubbs (29.), Osman (94.), illetve Aiyegbeni (31.)

Manchester United - Tottenham 0-0