Vágólapra másolva!
A gyenge eredmények miatt menesztették Gigi Simonit, a Siena labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. A szakember helyét ideiglenesen Luigi di Canio foglalja el a kispadon. Di Canio korábban a Pescara, az Udinese, a Reggina és a Genova együttesénél dolgozott.

Hétfőn a Livorno, egy nappal később a Siena labdarúgócsapatának vezetősége döntött az edzőváltás mellett. A 18 forduló után a 19. helyen álló együttes menesztette Luigi Simonit, s helyére Luigi De Caniót nevezte ki.

"Szükségünk volt döntést hozni, s mi az edzőváltás mellett határoztunk" - jelentette be Paolo De Luca, a Siena klubelnöke.

Simonit, aki a nyáron Nápolyból érkezett a kispadra váratlanul érte a menesztés. "Tényleg meglepett, hogy kirúgtak, egyáltalán nem éreztem annyira rossznak a helyzetet. Igazságtalannak érzem ezt a lépést, a csapat ugyanis már a fejlődés jeleit mutatta. Nagyon csalódott vagyok."

Az új szakvezető, De Canio az 1995-96-ös szezonban már dirigálta a csapatot, ezúttal csütörtökön, a Roma elleni kupamérkőzésen mutatkozik be.

[origo]/(MTI)