Vágólapra másolva!
A Getafe és az Atlético Madrid döntetlenjével kezdődött a 19. forduló a spanyol labdarúgó-bajnokságban, majd késő este a Málaga meglepő Sevilla-verésével folytatódott.

Bár a vendégek jobban kezdtek, és több helyzetet is kidolgoztak a mérkőzés elején, a huszadik perc tájékán felvették a ritmust a hazaiak is, igaz, az ellenfél kapujáig ezután sem sikerült eljutniuk. A 36. percben aztán a néhány másodperccel korábban beállt Jorge vezetést szerzett az Atléticónak, ráadásul a félidő végén emberhátrányba is került a Getafe, így úgy tűnt, az újoncnak nem sok esélye maradt a pontszerzése.

Így gondolkodhattak erről az Atlético játékosai is, akik rendkívül kényelmesen futottak ki a második félidőre. A hazaiak viszont nem adták fel, s igyekezetük a 64. percben hozta meg a gyümölcsét, amikor is Pachón egy bal oldali beadás után becsúszva lőtt a jobb sarokba. A Getafe tehát tíz emberrel egyenlített, és megérdemelten tartotta otthon az egyik pontot.

A kiesés ellen küzdő Málaga nagy meglepetésre legyőzte az ötödik helyen álló Sevillát. A hét elején edzőváltáson átesett házigazdák három pontot jelentő találatát Aitor Ocio öngólja jelentette.

Primera División, 19. forduló:
Getafe - Atlético Madrid 1-1 (0-1)
gól:
Pachón (64.), illetve Jorge (36.)
kiállítva: Pulido (45., Getafe)

Málaga - Sevilla 1-0 (0-0)
gól: Ocio (66., öngól)

Primera División: visszavághat a kupadöntőért a Realhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20050114topliga.html?pIdx=2