Vágólapra másolva!
Romario Faria de Souza, a január 29-én már 39. születésnapját ünneplő brazil labdarúgó, mégiscsak folytatja sportpályafutását, annak ellenére, hogy a közelmúltban bejelentette visszavonulását . A "Baixinho", azaz a "Kicsi" becenévre hallgató csatár a Vasco da Gama csapatával írt alá szerződést az idény hátralévő részére. A Vasco Rio állam bajnokságában szerepel.

Romario már a hétvégén pályára lép új csapatában. Azaz régi-új csapatában, hiszen profi karrierje kezdetén, 1985 és 1988 között négy szezont már játszott a Vascóban, majd 2000-ben és 2001-ben lehúzott további két évadot ugyanebben az együttesben. Utóbbi két idénye szédületes volt: 73 meccsen 73 gólt szerzett!

Romario pályafutása során a Vasco da Gama mellett megfordult a PSV Eindhoven, a Barcelona, a Flamengo, a Valencia, megint a Flamengo, a Fluminense, a szaúd-arábiai Al-Saad, végül ismét a Fluminense gárdájában. "Romario lesz a hab a tortánkon" - jelentette ki büszkén Eurico Miranda, a Vasco da Gama elnöke.

"Természetesen a kezdőcsapat tagja lesz, függetlenül attól, hogy milyen edzettségi állapotban van. Rá más szabályok lesznek érvényesek, mint a keret többi tagjára. Ő Romario." A szerződést még nem írták alá, de Miranda szerint a kontraktus nem egyéb "bürokratikus papírdarabnál". "Ami számít, az az adott szó. A többi nem lényeges" - mondta Miranda.

A szakvezető, Joel Santana sem aggódik. "A csapat valamennyi játékosának kőkeményen dolgoznia kell az edzéseken, és harcolnia kell a helyéért a csapatban. Kivéve Romariót. Róla tudom, mire képes. És ez nekem bőven elegendő..."

Ch. Gáll András