Vágólapra másolva!
Több mint 1,2 millió szurkolói szavazat alapján az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyilvánosságra hozta a 2004-es esztendő legjobb csapatát. Az együttesben természetesen helyet kapott az aranylabdás ukrán Andrij Sevcsenko, valamint a FIFA-szavazáson legjobbnak választott brazil Ronaldinho is.

A 11 klasszis csaknem fele - három Milan- és két Juventus-játékos - az olasz bajnokságot, azaz a Serie A-t erősíti, míg az angol Premier League-t négyen, a spanyol Primera Divisiónt és a portugál élvonalat egy-egy játékos képviseli. A Bajnokok Ligája-győztes FC Portóból ketten - Ricardo Carvalho és Maniche - kaptak helyet a Dream Teamben, előbbi már nyáron a Chelsea-hez szerződött.

Az álomcsapat edzője a Ricardo Carvalhóhoz hasonló utat bejáró José Mourinho lett. Érdekesség: az Európa-bajnok görög válogatottat senki nem képviseli, míg legtöbben a kontinenstornán második portugálok közül kerültek az álomcsapatba.

Az év csapata az UEFA szavazásán:
Buffon (olasz, Juventus) - Cafú (brazil, AC Milan), Ricardo Carvalho (portugál, FC Porto/Chelsea), Nesta (olasz, AC Milan), Ashley Cole (angol, Arsenal) - Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United), Maniche (portugál, FC Porto), Ronaldinho (brazil, FC Barcelona), Nedved (cseh, Juventus) - Henry (francia, Arsenal), Sevcsenko (ukrán, AC Milan)
vezetőedző: José Mourinho (portugál, FC Porto/Chelsea)