Vágólapra másolva!
Újra komolyabb előnnyel vezet a Juventus a Serie A-ban, mivel az első számú üldöző Milan kikapott Livornóban, a torinói együttes viszont hazai pályán legyőzte a Bresciát. Az Udinese és a Lazio egyaránt saját otthonában maradt pont nélkül: a még mindig dobogós udineieket a Reggina, a fővárosiakat pedig a - BL-t érő zónához egyre jobban közeledő - Sampdoria verte. A Roma Firenzében tudott nyerni.

Az elmúlt hetek gólgazdag fordulóit követően ezen a héten igencsak visszafogottan termelték a gólokat a Serie A futballistái. A Messina-Atalanta hétközi meccsen egy, míg a szombati két meccsen három találat esett, vasárnap pedig folytatódott - a nézők szempontjából - rossz sorozat, hiszen egyik csapat sem volt képes három gólt szerezni.

Kettőt is csak négy gárda ért el, a címvédő Milan fanatikusai viszont minden bizonnyal akár egynek is örültek volna, ám Sevcsenkóéknak ezúttal nem ment a góllövés. A legendás Roberto Donadoni által dirigált újonc Livorno kifogott a piros-feketéken, hiszen szinte végig jobban játszott a Milannál, s egy 28. percben lőtt Colombo-góllal le is győzte a Juve nagy üldözőjét. Ráadásul a türelmét vesztett vendégvédő, Alessandro Nesta a meccs lefújása előtt nem sokkal begyűjtötte második sárga lapját, emiatt eltiltás vár a válogatott védőre.

Így nemhogy megelőznie nem sikerült az Ancelotti-együttesnek a Juvét, hanem ötpontosra nőtt a Zebrák előnye. A torinóiak ugyanis Trezeguet gyors góljával hamar vezetéshez jutottak a Brescia ellen, majd a szerencse is melléjük szegődött, hiszen - még az első félidőben - Domizzi bevette a saját kapuját. Ami viszont rosszhír a Juve-fanatikusoknak: a Delle Alpiban rendezett találkozón Fabio Capellónak sérülés miatt le kellett cserélni a tavalyelőtti aranylabdás Pavel Nedvedet, így meglehet, a cseh középpályás egy ideig nem lesz bevethető.

Az Udinese folytatta idei gyászos szereplését: Jankulovskiéknak a 2005-ben eddig megrendezett négy Serie A-találkozón eleddig mindössze három pontot sikerült begyűjteniük. A még mindig dobogós együttes mostani veresége arcpirító, hazai pályán a Regginától kapott ki 2-0-ra.

A 2000-ben még bajnok címet ünneplő, jelenleg csak 15. Lazio szintén vendéglátóként betlizett, a rómaiakat a Sampdoria tréfálta meg az Olimpicóban. Utóbbi gárda már ötödik, és mindössze három pont választja el a dobogós Udinesétől. Érdekesség, hogy a nyolcadik Regginia és a 16. Chievo között mindössze öt pont a differencia a táblázaton, azaz igencsak sűrű a középmezőny.

Vincenzo Montellát nem zárták szívükbe a Fiorentina-drukkerek, a Roma gólfelelőse szerezte az első fordulóban játszott mérkőzés egyetlen találatát, és most is az ő nevéhez fűződik a győztes gól, így a Farkasok hátrányból nyertek.

Serie A, 20. forduló:
Juventus - Brescia 2-0 (2-0)
gól: Trezeguet (11.), Domizzi (43., öngól)

Lazio - Sampdoria 1-2 (0-2)
gól: Rocchi (61.), illetve Kutuzov (1.), Flachi (4., 11-esből)

Lecce - Atalanta 1-0 (1-0)
gól: Bozsinov (33.)
piros lap: Montolivo (83., Atalanta)

Livorno - Milan 1-0 (1-0)
gól: Colombo (28.)
piros lap: Nesta (90., Milan)

Messina - Parma 1-0 (0-0)
gól: Di Napoli (78.)

Siena - Palermo 0-0

Udinese - Reggina 0-2 (0-1)
gól: Bonazzoli (39.), Borriello (90.)

Fiorentina - Roma 1-2 (1-1)
gól:
Maresca (20.), illetve Cassano (23.), Montella (67.)