Vágólapra másolva!
Döntetlenül végződött az angol Premier League magyar rangadója, ám a 2-2-nek inkább Király Gábor és a Crystal Palace örülhetett, hiszen idegenben, 80 percig emberhátrányban játszva szerzett pontot Gera Zoltán West Bromwich Albionja ellen. A Manchester United óriási mérkőzésen nyert 4-2-re Az Arsenal otthonában. A Portsmouth hat mérkőzés óta először tudott győzni, a Liverpool vesztes állásról fordította a maga javára a mérkőzést a Charlton vendégeként, míg a Bolton 3-1-re verte a Tottenhamet.

Premier League, 25. forduló
Arsenal - Manchester United 2-4 (2-1)
Highbury, 40 ezer néző
v.: Poll
Arsenal: Almunia - Lauren, Campbell (Hoyte, 79.), Cygan, A. Cole - Ljungberg, Flamini (Reyes, 70.), Vieira, Pires - Bergkamp, Henry
Manchester United: Carroll - G. Neville, Ferdinand, Silvestre, Heinze - Fletcher (O'Shea, 61.), Keane, Scholes, Ronaldo (Brown, 70.) - Rooney, Giggs (Saha, 77.)
gól: Viera (8.), Bergkamp (36.), illetve Giggs (18.), Ronaldo (54., 58.), O'Shea (88.)
piros lap: Silvestre (69.)

Hatalmas Arsenal-nyomással kezdődött a találkozó, s ez már a nyolcadik percben góllá érett. Henry nagy gólhelyzetben leadott lövését még ugyan blokkolta Rio Ferdinand, ám a francia csatár balról középre kanyarított szögletét Viera - Heinze szorításában - pazarul fejelte a dermedten álló Carroll kapujába (1-0).

Megélénkült a Manchester United is, s tíz perc múlva egyenlített. Scholes balról ívelt a kapu elé, Rooney akrobatikus mozdulattal visszajátszotta, az érkező Giggs lövése pedig megpattanva egy védőn a kapuba vágódott (1-1).

A meccs ugyan döntetlenre állt, ám a kakaskodásokban Rooney révén a MU tett szert előnyre, gyakorlatilag csak Poll játékvezető jó szívének és rossz fülének volt közönhető, hogy a négybetűs káromkodásokért nem kapott piros lapot a vendégek vehemens csatára.

A mezőnyben rengeteg volt a felesleges szabálytalanság, törlesztés és a lökdösődés, Poll nem győzte megkérni a csapatkapitányokat, tegyenek rendet saját portáikon.

A 34. perc Heinze 25 méteres szabadrúgással riogatott, de a labda elkerülte Almunia kapuját. Két perccel később viszont nem volt ilyen szerencséje a MU-nak, Henry a 16-so vonalán állva remek passzt adott Bergkampnak, aki az ötös bal oldali sarkától köténygóllal mattolta Carrollt (2-1).

A szünetben nem cserélt egyik szakvezető sem, a fordulás után jött a menetrendszerinti egyenlítés. Rooney, Giggs, Ronaldo volt a labda útja, a fiatal portugál a balösszekötő helyén tört be a 16-oson belülre, majd ballal okosan helyezett el a kimozduló kapus mellett a bal sarokba (2-2). Sőt, az 57. percben előbb Rooney pazar szabadrúgása a lécen csattant, majd fél perc sem telt el, amikor már a mU-nál volt az előny.

Egy hosszú indításra Almunia teljesen feleslegesen szalad ki a kapuból, Giggs elhúzta mellette, majd az alapvonalról középre ívelt, az érkező Ronaldo pedig a gólvonalról paskolt a kapuba (2-3).

A vezetést követően Sir Alex Ferguson megpróbálta kicsit stabilizálni a középpályát, beküldte O'Shea-t, ám a 69. percben újra kellett értékelni a taktikát. Silvestre ugyanis váratlanul lefejelte Ljungberget, amiért jogosan kapott piros lapot.

A kegyelemdöfést ennek ellenére O'Shea adta meg az Ágyúsoknak, miután a 88. percben pazar emeléssel már a MU negyedik találatát szerezte.

A Manchester nemcsak a három pontot szerezte meg, de megvédte rekordját is, a vörösök ugyanis 1998 és 2000 decembere között 36 hazai meccsen maradtak veretlenek, s az Arsenal már 32-nél járt.

A MU immáron 14. Premier League-meccsén nem kapott ki, ráadásul utoljára 2002. májusában fordult elő, hogy az Arsenal győzni tudott az együttes ellen.