Vágólapra másolva!

Már több mint egymillió jegyigénylés érkezett a focivébére

Két nap alatt több mint egymillió jegyigénylést regisztrált a 2006-os labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottsága (WMOK).

"Valóságos tülekedés van. A szurkolók elsősorban a döntőre lennének kíváncsiak, de valamennyi mérkőzésre érkeztek rendelések" - mondta Wolfgang Niersbach, a WMOK alelnöke.

A vásárlási szándékot első lépésben - március 31-ig - a www.fifaworldcup.com honlapon lehet jelezni. Mivel az igények már most meghaladják az első körre tervezett 812 ezres limitet, a jegyeket sorsolással fogják elosztani.

A 12 vb-stadionban a 64 mérkőzésen elvileg összesen 3,37 millió hely áll a közönség rendelkezésére, ám ez a szám a szokásos "mínuszok" révén, a VIP-meghívottak, a sajtóállások és a biztonsági előírások miatt a valóságban 2,93 millióra csökken.

A második (2005. május 1. - 2005. november 15.), a negyedik (2006. február 1. - április 15.), illetve az ötödik (2006. május 1. - július 9.) értékesítési szakaszban az érkezési sorrend szerinti kiszolgálás elve érvényesül, míg a harmadik etapban (2005. december 1-jétől 2006. január 15-ig) az eljárás az elsőével egyezik majd meg, vagyis "túljegyzés" esetén sorsolás következik.

A legolcsóbb jegy 35 euróba kerül - ezzel az első szakasz találkozóira lehet bejutni bizonyos helyszíneken -, a döntő legjobb székeiért azonban 600 eurót kell leszurkolni. A szervezők az érvényes belépőket elektronikus chippel látják el, melynek segítségével mindenki azonosítható lesz a stadionba történő belépéskor.

A vb 2006. június 9-én kezdődik és éppen egy hónappal később ér véget.