Vágólapra másolva!
A topligák erre a hétvégére is eseménydús fordulókat tartogatnak, Spanyolországban például összecsap Madrid és Barcelona két-két csapata, igaz, a két nagyágyú egyelőre még elkerülte egymást. A Bundesligában az őszi 4-0-s vereségért visszavágna a Bayern München a Leverkusennek, Angliában a Chelsea venne revánsot idénybeli egyetlen legyőzőjén, a Manchester Cityn. Olaszországban a hétközi forduló után ismét öt pontra csökkent a Juventus előnye, a Zebrák a Palermo vendégei lesznek, a második Milan pedig a Laziót fogadja a San Siróban.

A spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi 22. fordulójában a Barcelona-Madrid párharc részeként a kisebbik fővárosi gárda, az Atlético látogat a Nou Camp-stadionba.

A kissé nyögvenyelős tavaszi rajt után a katalánok ismét őszi önmagukat idézik, hiszen az elmúlt játéknapon valósággal kiütötték az ötödik helyen álló Sevillát, így mindenképpen Frank Rijkaard tanítványai a vasárnap késő esti találkozó esélyesei.

A két nagyváros élcsapatai közti futballütközet másik színhelye már Madrid, ahol a Vanderlei Luxemburgo irányítása óta veretlen Real az idei szezonban korábbi önmagához képest pazarul szereplő barcelonai "kiscsapatot", az Espanyolt fogadja.

A leszakadóban lévő címvédő Valencia a Real Sociedad vendégeként próbálja meg begyűjteni a három pontot, míg a tavasz eddigi legjobb együttese, a Villarreal a Racing Santandert látja vendégül.