Vágólapra másolva!
A Manchester City ismét megtréfálta a Chelsea-t: a Premier League listavezetője ugyanis egyetlen vereségét éppen a manchesteriek ellen szenvedte el, és a 26. fordulóban nem sikerült a visszavágás, miután gól nélküli döntetlen született a Stamford Bridge-en. A másik mérkőzésen az Everton a hosszabbításban mentett pontot a Southampton otthonában.

A Manchester City elsősorban David Jamesnek köszönheti a pontszerzést, az angol válogatott hálóőr ugyanis mindent védett, ha meg már verve volt, akkor a társak siettek segítségére, mint ahogy Bosvelt tette, aki Gallas fejesét a gólvonalról mentette.

A sérült Robben és Drogba nélkül indultak harcba a hazaiak, akik azért így is kidolgoztak helyzeteket, de James védte Duff, Jarosik és Kezman kísérletét is. A másik oldalon Fowler a 150. élvonalbeli gólját szerezhette volna, de Shaun Wright-Phillips beadása után melléfejelt.

A második félidőben Lampard előbb szabadrúgásból, majd kapáslövéssel próbálta meglepni Jamest, aki mindkétszer a helyén volt, így hiába állított fel új csúcsot a londoni csapat azzal, hogy sorozatban a kilencedik meccset húzta ki kapott gól nélkül, a 0-0-val nem lehetnek elégedettek a Kékek.

Bár Jose Mourinho azt mondta a találkozó előtt, hogy a bajnokság hátralévő részében kilenc győzelem, és egy döntetlen kell a bajnoki címhez, így azt a bizonyos döntetlent már kipipálhatja...

A másik meccsen Beattie góllal köszöntötte egykori csapatát, ezzel vezetett az Everton, aztán fölénybe kerültek a Szentek, és Crouch fejesével sikerült az egyenlítés. Sőt, a szenegáli Camara már a Southamptont juttatta előnybe, és a 91. percig örülhetett a St Mary's stadion népe, akkor azonban Bent éles szögből bevette Smith kapuját, ezzel pontot mentettek a liverpooliak.

Premier League, 26. forduló:
Southampton - Everton 2-2 (1-1)
gól: Crouch (36.), Camara (54.), illetve Beattie (4.), Bent (91.)

Chelsea - Manchester City 0-0

[origo]

Harmadszor is kísérletet tesz a Manchester United fölötti ellenőrzés megszerzésére Malcolm Glazer amerikai milliárdos.

A Tampa Bay Buccaneers amerikaifutball-csapat tulajdonosa részletes javaslattal kereste meg ismét a labdarúgóklubot működtető gazdasági társaság elnökségét, és azt reméli, hogy a szándéka most már nem ütközik majd olyan ellenállásba, mint korábban.

Glazer az elmúlt hónapokban már kétszer akarta felvásárolni a részvények többségét, és a tulajdoni hányadát időközben 28 százalék fölé emelte. A világ legértékesebb klubjában a legnagyobb résztulajdonos két ír versenyló-tulajdonos, John Magnier és J. P. McManus 28,89 százalékkal.

Glazer legutóbbi ajánlatát az MU elnöksége azért utasította el, mert az üzletember túlságosan sok kölcsönt vett volna igénybe az üzlet lebonyolításában. A vezetőség szerint ez a klub eladósodásának veszélyével fenyegetett.

A napokban Glazer hivatalos közleményt juttatott el a tőzsdére, amelyben tagadta, hogy ismét ajánlatot tenne. A Reuters hírügynökség a milliárdoshoz közeli forrásokra hivatkozva azt írta, hogy az ajánlat értéke eléri a 800 millió fontot.

Glazer nem lesz a Manchester tulajdonosa/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20041025glazer.html

(MTI)