Vágólapra másolva!
Focirégész nevű sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb futballeseményeit. Nézzük, mi történt február 11-én!  

1981-ben ezen a napon játszották először Tokióban az Interkontinentális-kupa 1980-as kiírásának döntőjét. Dél-Amerika és Európa legjobb klubcsapatának hagyományos összecsapását abban az esztendőben szponzorálta először a Toyota, az addig oda-visszavágós rendszerben lebonyolított döntőnek a japán főváros lett az állandó házigazdája, a kupa sorsáról pedig immáron egy mérkőzés döntött.

A Távol-Keletre az angol Nottingham Forest és az uruguayi Nacional csapatai utazhattak, a dél-amerikai egyesület 1971-ben már elhódította a Világkupát, míg angol csapatnak ez korábban még nem sikerült. A két tizenegy: Rodríguez - Blanco, Moreira, Enriquez, González, Milar, Espárrago, Luzardo, Bica, Victorino, Moráles (Nacional), Shilton - Anderson, Lloyd, Burns, F. Gray, O'Neill, Ponte, S. Gray, Robertson, T. Francis, Wallace (Nottingham Forest).

Az uruk remek formában, ám kicsit fáradtan várták az összecsapást, hiszen kulcsembereik (Rodríguez, Moreira, Victorino, Moráles, valamint a Tokióban nem szerepelt De la Pena és Luzardo) ott voltak az év elején rendezett Mundialitón (előzmény: január 9. és 10.), ami hazai sikerrel zárult. A torna gólkirálya, Waldemar Victorino Ázsiába is magával vitte góllövőcipőjét, mert a 10. percben szerzett találatának köszönhetően a Nacional megnyerte a Világkupát.

Holnap a Bajnokcsapatok Európa-kupája történetének első milánói győzelmét elevenítjük fel, amelynek köszönhetően az elődöntőben az AC Milan mérkőzhetett a Real Madriddal.