Vágólapra másolva!
A Manchester United nyerte a városi rangadót a labdarúgó Premier League 27. fordulójában, miután 2-0-ra legyőzte a Manchester Cityt.

A Vörös Ördögök nem hagyták újra - nagyon - megszökni a Chelsea-t, amely bár nem botlott szombaton az Everton vendégeként, a United szintén hozta soros meccsét. Igaz, az első gólra sokáig kellett várniuk a derbin a MU-drukkereknek, a 68. percben azonban Rooney betalált, majd nem sokkal később Dunne öngólja végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát.

Alex Ferguson csapata elmúlt 15 Premier League-meccséből 13-at megnyert, s ha nem lenne ennyire betonkemény ellenfél a Chelsea, talán még tényleg lenne esélyük Ferdinandéknak a bajnoki cím megszerzésére. Legalábbis komoly hullámvölgybe kellene kerülnie a Mourinho-csapatnak, hiszen a 9 pontos előny elég tetemesnek tűnik. Angliában minderről igencsak megoszlanak a vélemények.

A City edzője, Kevin Keegan szerint például: "A United az egyetlen csapat, amely képes lehet utolérni az éllovast. Elég három Chelsea-botlás, és újra ott lesz a nyakán a gárdának a MU, no meg az Arsenal. Bár igaz, én nem vagyok egy nagy jóstehetség, ma például azt hittem, hogy nyerni fogunk."

A Fergie-gárda támadójátéka egyébiránt még erősebb lehet a közeljövőben, hiszen a jövő héten újra edzésbe áll Ruud van Nistelrooy és Alan Smith.

Premier League, 27. forduló:
Manchester City - Manchester United 0-2 (0-0)
gól: Rooney (68.), Dunne (75., öngól)

Hétfőn 21 órakor Király Gábor és Torghelle Sándor együttese, a Crystal Palace az Arsenal otthonába látogat.

* * *

Utolsóként a Sheffield United jutott be az FA-kupa nyolcaddöntőjébe, miután megismételt mérkőzésen tizenegyesekkel legyőzte a West Ham Unitedet.

FA-kupa, 4. forduló, megismételt mérkőzés:
Sheffield United (II.) - West Ham United (II.) 1-1 (1-0, 1-1, 1-1) - 11-esekkel 3-1
gól:
Liddell (8.), illetve Sheringham (63., 11-esből)

A nyolcaddöntő programja:
február 19., szombat::
Bolton Wanderers - Fulham
Tottenham Hotspur - Nottingham Forest (II.)
Everton - Manchester United
Charlton Athletic - Leicester City (II.)
Southampton - Brentford (III.)
Arsenal - Sheffield United (II.)

február 20., vasárnap:
Burnley (II.) - Blackburn Rovers
Newcastle United - Chelsea