Vágólapra másolva!
Magabiztos győzelmet aratott az Arsenal együttese a vendég Crystal Palace felett a Premier League 27. fordulójának hétfő esti összecsapásán. Győzelmükkel az Ágyúsok tartják a lépést a Manchester Uniteddel, míg a kiesés elkerüléséért harcoló újonc maradt a veszélyes zónában.

Premier League, 27. forduló:
Arsenal - Crystal Palace 5-1 (3-0)
Highbury-stadion, 38056 néző
v.: R. Styles
Arsenal: Lehmann - Lauren, Toure, Cygan, Clichy - Pires (Fabregasz, 80.), Vieira, Edu (Flamini, 61.), Reyes - Bergkamp (Van Persie, 79.), Henry.
Crystal Palace: Király - Boyce, Hall, Sorondo, Granville - Routledge (Lakisz, 64.), Riihilahti (Leigertwood, 31.), Hughes, Soares, Freedman (Kolkka, 64.) - Johnson.
gól: Bergkamp (32.), Reyes (35.), Henry (39., 77.), Vieira (54.), illetve A. Johnson (63., 11-esből)

Elképesztően nehéz sorozatba kezdett a hétfő esti Arsenal elleni derbivel a Crystal Palace együttese. A Premier League londoni újonca négy fordulón belül megmérkőzik a három sztárcsapat mindegyikével - az Arsenal, Manchester United, Chelsea trió elleni fellépéseket mindössze a Birmingham City elleni összecsapás ellensúlyozza (már ha ezt ellensúlyozásnak lehet nevezni).

A Kristálypalota játékosai mindenesetre nem ijedtek meg a nagynevű ellenféltől, és a mérkőzés kezdeti szakaszában uralták a játékot Ian Dowie fiai. A harmadik percben még a vezetést is megszerezhették volna Andy Johnsonék, azonban az Almunia rovására ismét elsőszámú kapussá avanzsált Lehmann nem tette meg azt a szívességet a vendégeknek, hogy egy hazaadást követően a talpa alatt előzékenyen elengedett labdát ne érte volna utol a centiméterekkel a gólvonal előtt.

A hazai nézőket - és persze Wenger menedzsert - ért sokkhatást követően teljesen kiegyenlített összecsapást láthatott a Highbury közönsége, egészen a 32. percig, amikor is gyakorlatilag a semmiből vezetést szeretek az Ágyúsok: egy végletekig kijátszott helyzetet követően Bergkamp elé került a labda, a holland válogatott egykori gólfelelőse pedig közelről a rövid sarokba bombázott.

A piros-fehérek úgy gondolták, ha már meg van a vezetés, akkor kihasználva az ellenfél megingását gyorsan el is döntik az összecsapást: a pillanatok alatt teljesen megzavarodó Palace-védelem megingásait kihasználva előbb Reyes növelte az előnyt egy remekül eltalált ballábas lövéssel, majd Henry-bombázott Király kapujába (a francia csatártól méterekre állt a legközelebbi vendégvédő).

A második félidő ugyanazzal folytatódott, amellyel az első abbamaradt: Arsenal-góllal. A Palace-védelem bizonytalankodását ezúttal Vieira használta ki, a francia középpályás közvetlen közelről bepasszolt góljával már a kiütés szélére sodródott a vendégcsapat. A KO elodázásáról a CP gólkirály-jelöltje, Andy Johnson gondoskodott, aki előbb felrúgatta magár Vieirával, majd a jogosan megítélt büntetőt kőkeményen a léc alá bombázta.

Az utolsó negyedóra megkezdését követően ismét Henry mattolta Király Gábort: a francia csodacsatár remekbeszabott mutatványát ismét csendes szemlélőként követték végig a vendégvédők.

A vége tehát 5-1, és bár a Palace-nak nem az Arsenal ellen kell megszereznie a bentmaradáshoz szükséges pontokat, a CP teljesítménye nem túl bíztató az előttük álló sorozat szempontjából. Király Gábor a gólokról nem tehetett, de sokat most ő sem tudott hozzátenni csapata játékához, míg Torghelle Sándor ezúttal még a kispadra sem ülhetett le.